the80sme

Barnrum för alla plånböcker – 5 billiga och enkla makeovers

Då kör vi igång årets projekt som jag valt att kalla ”Barnrum för alla plånböcker”. Mitt mål är att bjuda på en hel del inspiration och skaparglädje som i slutändan gynnar både stora och små.

Jag vill gärna bjuda in er i mitt projekt och tar gärna emot bilder av era makeovers, DIY projekt och pyssel som jag kan dela med mig av på bloggen. Alla bilder, tips, frågor, idéer etc tas emot med glädje.

Ni kan maila mig på [email protected], lämna en kommentar nedan eller kontakta mig på instagram instagram.com/the80sme

———————————————————————————————————————-

ÅTERVINN OCH GÖR OM

En av de absolut viktigaste saker när det kommer till inredning på budget är att se potential i de saker du redan har i hemmet. Varje år kastas det enorma mängder med möbler och inredning som skulle kunna återvinnas utan någon större ansträngning. Jag har själv stått på soptippen och sett hur fina möbler kastas bort i stora containers. Varje gång vill jag springa fram och rädda dem och ge dem nytt liv.

Uppdraget för 2016 blir att noga granska varje möbel ni är urless på och inget hellre vill än att kasta på tippen. Kan den förnyas på ett sätt som gör att den passar in hos er? Är svaret ett stort NEJ! så vill jag att ni ställer er ännu en fråga. Kan ni använda materialet till nya projekt? Är svaret även nej där så skänk istället möbeln till exempelvis Röda Korset. Kanske någon annan kan se potential?

Har ni några tips när det kommer till att förvandla möbler? Maila era före och efterbilder till [email protected] tillsammans med ert namn instagram/bloggadress så kanske dom dyker upp här på bloggen och inspirerar andra!

Vit IKEAbyrå blev färgglad karamell.

Den här ikeabyrån var faktisk träfärgad när jag köpte den med efter något tag blev jag less och målade den vit. När flickorna flyttade in i eget rum behövde dom en byrå till sina kläder och jag bestämde mig för att ge denna ännu en makeover.

Lådfronterna sprayades rosa med Montana Gold Bazooka Joe. Träkulorna trädde jag upp på bambuspett och sprayade även dem, denna gång med kulören Malachite light. Jag borrade hål i lådfronterna och trädde upp kulorna på björntråd. På insidan av lådorna sitter det vanliga knappar som jag spänt tråden på.

the80sme_ikeahack01 ikea hack byrå barnrum budgetthe80sme_barnrum21the80sme_barnrum11

Loppisfyndat Retroskrivbord

Ingen annan än jag nappade på detta underbara lilla skrivbord och jag fick det för endast 50kr. Det hade redan fått sig en omgång med vitfärg sen tidigare så jag behövde bara måla på 2 varv med vit lackfärg på benen och skivan.

Lådfronterna sprayade jag gula med Montana Gold Citrus. Kostnad för ett unikt retroskrivbord? 46:- för sprayburken och 50:- för skrivbordet. Av vitfärgen använde jag mindre än en halv burk så max 40:-.

Totalkostnad: Max 150:-

loppisfynd skrivbordretro skrivbord barnrum

Tallrikshylla

20:- betalade jag för denna tallrikshylla på loppis. Jag slipade av den och målade 3 varv med den färg jag hade hemma. Egentligen rekommenderar jag lackfärg till möbler men här använde jag mig faktiskt av vanlig väggfärg. Hyllan behöver inte utstå vidare mycket slitage och blir den skadad är det bara att bättra på färgen.

Totalkostnad: Max 40:-

the80sme_barnrum08the80sme_barnrum09the80sme_barnrum10

Retro Pinnstolar + Bord

Dessa stolar var helt gratis då jag fick dem av min mamma och vi lekte själva med dem som barn. Dom var röda och väldigt slitna men dom förvandlades lätt med lite färg som jag hade hemma. Jag valde att måla benen och sittdelen i olika färger för att skapa en lekfull effekt.

Totalkostnad: Max 50:-

the80sme_barnrum06the80sme_barnrum07the80sme_barnrum23 the80sme_barnrum24

Docksäng

20kr kostade den här slitna men ordentligt byggda träsängen på loppis. Den fick 3 varv lackfärg och blev helt plötsligt perfekt sovplats för dockorna. Sängkläderna har jag sytt själv av tyg jag hade hemma. Korsen har jag klippt ur en vit fleecefilt och limmat fast med textillim.

Totalkostnad: Max 50:-

the80sme_barnrum03 the80sme_barnrum02729643 the80sme_barnrum22

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.