the80sme

Pysselkalender Lucka 16 – Glittriga Siffror

1-24 December bjuder jag på ett pyssligt jultips varje dag i samarbete med Panduro Hobby. Dagens DIY är ett enkelt och roligt sätt att fixa glittriga siffror till julgranen eller födelsedagar.

        Gör så här – festliga dekorationer:

I årets julkalender har jag visat några olika varianter av julgranspynt. Jag tycker det är väldigt roligt att pynta granen med hemmagjorda dekorationer för att inte nämna hur unikt och spännande det blir. Man kan självklart även ge bort hemmagjort pynt som gåva. Idag ska vi använda oss av färdiga MDF siffror från Panduro som ska få bli lite extra glammiga med hjälp av glitter.

Börja med att pensla på decoupagelim på alla ytor förutom baksidan. Tips! Skruva in en skruv lite lätt i siffran från baksidan så slipper du hålla på sidan som ska limmas och kan färdigställa hela siffran på en gång. Snåla inte med limmet utan bre på ganska ordentligt men inte så det blir klumpigt.

the80sme diy julpysselthe80sme diy julpysselNu är det bara att hälla på glitter. Se till att alla ytor täcks och att du har ett papper under som fångar upp glittret så du enkelt kan hälla tillbaka det i burken.

the80sme diy julpysselthe80sme diy julpysselNär limmet har torkar har du fina glittriga siffror. Här har jag valt att sätta fast glittriga band som upphängning men de passar lika bra som dekoration på hyllan, julbordet eller på julklappar.

the80sme diy julpysselthe80sme diy julpysselthe80sme diy julpyssel

Tips!

Du kan använda vilken färg du vill på glittret och istället för siffror går det lika bra med Panduros färdiga bokstäver. Varför inte fixa glittriga bokstäver till exempelvis födelsedagar och använda som dekoration? Ta riktigt fina fotografier av födelsedagsbarnet som sitter och håller i sin glittriga siffra.

Panduro produkter jag använt:

GLITTER 120 MM 120G GULD
DECOUPAGELACK MODPODGE GLITTER
SIFFRA 4 AV MDF
SIFFRA 2 AV MDF

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.