the80sme

Pysselkalender Lucka 11 – Fixa juligaste krukan själv!

1-24 December bjuder jag på ett pyssligt jultips varje dag i samarbete med Panduro Hobby. I lucka 11 har jag valt att fokusera på återbruk. En vanlig terracottakruka blir en lyxig kompis till julblomman med hjälp av guldfärg och glitter.

blomkruka diy

       Gör så här – Glittrande Julkruka:

Måla terracottakrukan 2-3 varv med guldfärg. Låt den torka mellan varven. När krukan är torr måla decoupagelim där du vill att glittret ska sitta. Det lim jag använder har faktiskt glitter i sig så man kan välja att låta det vara så om man vill. Till det här projektet vill jag riktigt gå loss på glitter så jag har valt att hälla guldglitter över limmet. Nu är det bara att låta krukan torka ordentligt och sen är den färdigt att använda! Det är klokt att använda en innerkruka till de krukor du målar om.

blomkruka diyHär valde jag även att sätta på decopagelim på fatets kant och hälla över glitter.
blomkruka diyVäldigt enkelt och roligt pyssel! Istället för att köpa nytt kan man förnya med enkla medel.

Tips!

Lägg ut ett tunt a4 papper som samlar upp glittret du häller över krukan. På så vis kan du enkelt hälla ner överflödigt glitter i burken igen och använda till nästa glittriga projekt. Kruka är väldigt fin som gå-bort-present med en liten gran, en eller julblomma i.

blomkruka diy

Panduro produkter jag använt:

GLITTER 0,6 MM 120G GULD
P VINTAGE PAINT GOLD
DECOUPAGELACK MODPODGE GLITTER

Inspireras av fler pyssel:

PANDURO 9panduro LUCKA 4

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.