the80sme

Pysselkalender Lucka 9 – Snögubbemugg

1-24 December bjuder jag på ett pyssligt jultips varje dag i samarbete med Panduro Hobby. Idag visar jag hur ni kan skapa en personlig gåva i form av en snögubbemugg fylld med godsaker. snögubbemugg gå bort gåva

snögubbemugg gå bort gåva

   

Gör så här – Snögubbemugg:

Börja med att rita en snögubbe på en vit ren mugg med porslingspenna. Följ instruktionerna på pennan noga. Skapa en hatt som lock till muggen genom att klippa ur en cirkel som är större än topppen på muggen. Rita en cirkel innanför denna och klipp ut, detta för att fyllningen i muggen ska rymmas innanför hatten. Av en remsa svart papper skapar du sedan höjd på hatten, du väljer själv höjd beroende på vad som ska rymmas i muggen.

snögubbemugg gå bort gåvaLimma ihop remsan med en limpistol och limma sedan fast den på den första cirkeln. En sista cirkel på toppen är allt som behövs för att hatten ska bli klar. Använd gärna limpistol då limmet stelnar fort och hatten håller ihop. Prova er fram till vilken storlek som funkar bäst till den mugg ni valt.

Nu till det roligaste, att fylla muggen! Varm choklad är så mysigt i juletid, choklad i portionspåse, minimarshmallows och polkagriskäppar blir toppen till denna gåva. Jag har klippt av toppen på en strutformad cellofanpåse och fyllt den med marshmallows och avslutat med ett rödvitt snöre som matchar polkagriskäpparna.

IMG_20151209_211856Lägg ner choklad, marshamallows och polkagriskäppar i muggen och på med hatten.

snögubbemugg gå bort gåvaCellofan hjälper till att hålla hatten på plats och bidrar till en lyxigare känsla. Jag har använt en av mina papperslera tags för att skriva ett meddelande, och dekorerat samt återförslutit cellofanen tillsammans med en polkagriskäpp och ett röd/vitt band.

snögubbemugg gå bort gåvasnögubbemugg gå bort gåva

Tips!

Du kan självklart måla något annat på muggen och fylla den med precis vad du önskar. Hatten kan man skippa om man hellre vill att innehållet i muggen ska synas genom cellofanen.

Panduro produkter jag använt:

CELLOFANSTRUT 10ST
GLAS- OCH PORSLINSPENNA
PRESENTSNÖRE TVINNAT
PAPPERSLERA

snögubbemugg gå bort gåva

Inspireras av fler pyssel:panduro LUCKA 3 rutsik hyacintkruka

panduro lucka 7 spraymåla julgransfoten

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.