the80sme

Pysselkalender Lucka 8 – Julgodis med evighetstag

1-24 December bjuder jag på ett pyssligt jultips varje dag i samarbete med Panduro Hobby. Idag visar jag hur ni fixar godaste gå-bort-presenten/julklappen med en evighetstag!

gå-bort-present griffeltag

Gör så här – Julgodis med evighetstag:

I juletid använder vi en enorm mängd med julpapper och etiketter. Jag tycker det känns onödigt att endast använda material en gång och försöker alltid hitta nya användningsområden innan jag återvinner exempelvis papper och etiketter.

I år tänkte jag testa en annorlunda typ av etikett på paketen, en som går att använda gång på gång, till jul, födelsedagar, ja vid alla speciella tillfällen. Jag har använt mig av papperslera som jag sedan målat med rosa griffelfärg.

Börja med att kavla ut pappersleran och använd sedan en pepparkaksform för att få till den form du önskar. Gör hål med ett sugrör eller en bambupinne. Lägg för att torka. När leran är helt torr måla den med griffelfärgen. Minst 2 varv behövs. Torka.

panduro07 panduro09 panduro08Fyll en cellofanpåse med hemmagjort julgodis, exempelvis rocky road, knäck, ischoklad eller något annat mumsigt du bakat eller köpt färdigt. Knyt ett fint band runt toppen och fäst din etikett. Nu kan du skriva din hälsning med krita eller kritpenna.

gå-bort-present griffeltaggå-bort-present griffeltaggå-bort-present griffeltag

Tips!

Tagsen går lika bra att knyta runt en flaska glögg eller julblomman. Endast fantasin sätter gränserna!

Panduro produkter jag använt:

CELLOFANSTRUT 10ST
SKOLTAVELFÄRG 250ML ROSA
PAPPERSLERA

gå-bort-present griffeltaggå-bort-present griffeltag

Inspireras av fler pyssel:

panduro LUCKA 2panduro LUCKA 1

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.