the80sme

Pysselkalender Lucka 4 – Snabba julgranspyntet

Då var vi igång med December och vår pyssliga julkalender som jag håller i samarbete med Panduro Hobby. Idag vill jag visa 2 enkla julgransdekorationer som du pysslar ihop snabbt och enkelt med material från Panduro Hobby.

DIY trenden är stor just nu och likaså bland julpyntet du hittar i butikerna, där ser man tydligt att den hemmagjorda, enkla, skandinaviska stilen är en trend som fortsätter att hålla i sig. Jag tycker det är fantastiskt fint att mixa lite guldglimmande julgranskulor med hemgjort pynt. Idag tänkte jag visa på 2 enkla dekorationer som går fort och lätt att skapa och som du faktiskt fortsätta nyttja även när julgren tar sommarlov.

IMG_20151203_231158

Gör så här – Snöflingor:

Börja med att klipp av en ändå på girlangen av träkulor och trä av dem från snöret. Klipp lagom långa bitar av jute eller bomullssnöre. Trä ena ändan av snöret genom snöglingan. Lägg ihop båda ändar av snöret och trä på 2 träkulor. Avsluta med en knut högst upp. Upprepa till alla snöflingor är färdiga.

Nu är dom klara att hänga upp i granen!  JULGRANSPYNT

Tips!

Du kan använda vilken färg du vill på tråden, testa dig fram med natursnöre och färgat eller varför inte snöre i guld. På snöflingorna kan du limma fast glitter eller strasstenar. Låt endast fantasin sätta gränserna!

Panduro produkter jag använt:

GIRLANG TRÄPÄRLOR
GIRLANG SNÖSTJÄRNOR VIT

JULPYSSEL DIY

Gör så här – Griffelhjärta:

Underbara små griffelhjärtan finns att köpa hos Panduro Hobby och kommer i en förpackning med 12 hjärtan, svart/vitt snöre och en krita så man kan skriva små meddelanden. Dessa är väldigt fina att hänga i granen och skriva små kärleksfulla julönskningar till familj och släkt. Man kan även använda dekorationerna till att hänga på exempelvis en glöggflaska och gå-bort-present.

Använd samma teknik som på stjärnorna. Trä igenom en ändå av tråden genom upphängningshålet högst upp på hjärtat. Lägg samman båda ändar och trä på träkulor i 2 olika storlekar.

JULGRANSPYNT DIY

Tips!

Testa att byta ut snöret mot ett i guld eller i glad färg. Pärlorna kan bytas ut mot färgglada plastpärlor. Du kan även hänga dina griffelhjärtan på paket. Skriver man med krita kan man återanvända paketetiketten om och om igen.

IMG_20151203_230912

Panduro produkter jag använt:

GIRLANG TRÄPÄRLOR
TRÄPÄRLOR NATUR
CHALK BOARD TAGS

JULPYSSEL DIYInspireras av fler pyssel:

panduro LUCKA 1panduro LUCKA 2panduro LUCKA 3 rutsik hyacintkruka

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.