the80sme

Pysselkalender Lucka 1 – Marshmallowsklubbor

Äntligen är står det 1:a December i kalendern och det betyder att jukalendern jag håller i samarbete med Panduro Hobby officiellt kan starta! Idag öppnar vi första luckan och där gömmer sig roligt och enkelt julgodis..

Det behöver inte vara krångligt att fixa eget julgodis! Marshmallowsklubbor är lika kul att pyssla ihop som de är att ge bort och framförallt äta! Barnen kan vara med utan problem och du behöver inte oroa dig för att någon ska bränna fingrarna som man lätt gör vid tillverkningen av många traditionella julgodis.  marshmallows klubbor strössel choklad julgodisGör så här:
Börja med att smälta 200g choklad. Lägg fram marshamallows, stora eller mellanstora.

Ta en mindre sax och klipp ett hål på toppen av varje marshmallow. Trä in ett papperssugrör. Väljer du att använda mindre marshmallows kan du klippa sugrören i hälften.

Nu kommer det roliga: att doppa! Doppa toppen eller hela godisen i chokladen och stö sedan över strössel. Jag tycker det är bättre att strössla över istället för att doppa klubban i toppingen då chokladen lätt droppar ner i strösslet då och du får inte ett lika snyggt resultat.

panduro strösselStäll det färdiga godiset i en vas eller stadigt glas/mugg för att torka.

Tips!
Testa att använda olika toppings, nötter, krossade polkagrisar, torkade bär och frukter, pepparkakssmulor etc. Bara fantasin sätter gränserna. Fäst en bit cellofan över klubban  och bind ihop med ett snyggt snöre efter att den torkar för att förhindra att den torkar. Perfekt gåva!

Panduro produkter jag använt:
Sugrör av papper mint 25st
Strössel minikulor färgmix

Marshamallows klubbor julgodisLycka till!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.