Thai Räkceviche & bläckfisksallad – Bloggen har flyttat till Thaimorsan.se. Välkomna!
Thaimorsan

Bloggen har flyttat till Thaimorsan.se. Välkomna!

Thai Räkceviche & bläckfisksallad

Denna Räkceviche är så vanlig i Thailand. Man kan beställa in som en del av sallad i tapas format eller snacks. Helst ska räkorna vara pinnfärska men om man tänker på parasiter så är det nog bra att vi nordbor köper frysta räkor.

Goong shää nam-pla eller “räkor marinerad i fisksås”.


Recept

10 skalade råa räkor
1 klyfta vitlök
1 röd chilifrukt
1 msk fisksås
1 msk saft av lime
1/2 tsk strösocker
1 näve Koriander

Finhacka chili, vitlök, koriander inkl.roten och blanda med fisksås, lime och strösocker. Sprätta upp räkorna på ryggen och lägg på med chiliblandningen. Ät direkt eller låt limen verka i 10 min. Kan serveras med finstrimlad färsk vitkål och morot, mynta och mera koriander….å massor med chili.

 

Bonus bild – bläckfisksallad 🙂

image

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Thaimorsan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Dawan

    Tänk på vad du lägger upp på bloggen! Stackars alla gravida kvinnor där ute som inte får äta ‘råa’ räkor! Tack alltså, jag gråter floder! MVH nät troll Dawan 5555