Bloggen har flyttat till Thaimorsan.se. Välkomna!

Tankar kring Tildas gamla förskola

Innan jag ansökte om förskoleplats till Tilda hade jag googlat runt om någon har skrivit något dåligt om någon förskola i området. Jag hittade ett och annat om den förskola som Tilda blev placerad utanför våra val av förskolor. Jag var inte glad och ringde förskoladministratören å undrade ett och annat. 
När Tilda var på inskolningen som gick på 8 dagar då var det ok. Det verkade som alla barnen gillade samma fröken. Tilda var sjuk och förkyld minst 15 gånger under höstterminen och nästan varje helg så ni kan tänka er att hon var inte så mycket på förskolan sep-dec. Alla sade det var normalt att barn blir sjuka på förskolan. Tilda hade väl otur och fick alla förkylningsbakterier som avlöste varandra. Vårterminen gick det bättre och bara enstaka förkylningar.

När vårterminen börjat har två pedagoger på Tildas avdelning bytt ut mot två andra från annan avdelning. Å så var det vikarier hit och dit. Tilda gillade inte detta. Hon grät varje gång jag skulle lämna över henne men 5 min senare så blev allting ok igen. 

Många gånger ville Tilda ”inte gå ti dagish” som hon själv kunde säga. Ibland när hon väl kom dit så kunde hon bara gå iväg och ville pyssla men oftast så grät hon. När jag kom för att hämta så sprang hon direkt till dörren och var redo att gå hem. 

Men nu är det slut. Först tänkte jag om det var rätt att byta förskola. Jag kände ångest och lite skuldkänslor. Tilda har ju lärt sig mycket och allting VERKADE vara ok, i alla fall på hennes avdelning. Jag skulle inte vilja ha henne på andra avdelning även jag gillar vissa pedagoger. Sedan tänkte jag på att hon kommer säkert få andra fröknar om hon är kvar. Jag har de fröknar jag och Tilda gillar, de som alltid hälsat och pratat med en. Sedan finns de som ALDRIG hälsa som jobbar på andra avdelningar. 

Det har framkommit att det har skvallrat på Tildas förskola, om vad jag har bloggat om förskolan. Allt jag skrev har det handlat om Tildas utveckling på förskolan. En pedagog som inte ens jobbar i vanliga fall på Tildas avdelning (men fått hoppa in ibland), aldrig pratat med mig men har läst min blogg och sedan skvallrat för andra personal och rektor, förmodligen förvrängt allt också till sin fördel. 

Allting finns i bloggen och är man nyfiken så är det bara läsa på. Rektorn är väl inte blind och är väl också läskunnig… Jag skriver vad jag vill om mitt barn och om vad som har skett på förskolan kring mitt barn! När det har varit konflikter mellan oss och andra föräldrar på avdelningen så har vi löst detta utan sura miner, rektorn blev också underrättad. Pedagogen borde tänka på sin arbetsmoral och hur denne ska jobba bättre med barn på sin avdelning istället för att lägga fokusen på min blogg.

OCH om vi nu ändå pratar om skvaller så har jag massor. Det har även framkommit en hel del missnöjdhet bland flera föräldrar på andra småbarnsavdelningar som jag är glad över att Tilda inte hamnade där

En mamma berättade att många gånger hon har kommit för att hämta så har hennes son blod i näsan. Hon har även sett att barn har sprungit fram för att hälsa på en pedagog och denne brydde sig inte alls, tittade bara ner lite på barnet å kläckte ur sig ” uh hej” å inget ner å fortsatte kolla i mobilen. Samma mamma berättade när hon kom en dag så stod ett gäng fröknar på gården och kollade i sina mobiler medan barnen lekte å cyklade omkull och hon kände att hon behövde säga något och slängde ur sig ”jobbar ni eller?”. Jag har sett när ett barn satt och åt blötsand på morgonen när jag hade lämnat Tilda. En mamma sade till mig påsprång att pojken åt sand men körde bara iväg lite sådär ”öhm….” Men hon kollade också runt om det fanns någon fröken i närheten, sedan körde hon vidare. Jag kände att jag måste säga till, pojken satt och åt bokstavligen sand som om det var choklad. Så jag gick fram till en fröken jag trodde jobba på pojkens avdelning och sade till ”duuuu… han därborta sitter och äter sand”. Hon lunkade iväg och sade till pojken och inget mer. 

Tilda har också fått rivmärken och mindre blåtiror när jag har kommit och hämtat men jag frågade i alla fall om personalen hade sett detta. Det var inte så att de rapporterade för mig men bara när jag hade påpekat det. Det var inget jag blev arg över men att jag påpekade å frågade om de visste om vad som gade hänt så var svaret oftast att ett yngre barn var lite närgång och ville ta å känna på Tilda. Barn är nyfikna på varandra. Tilda har aldrig sagt att hon gar haft ont på förskolan eller efter förskolan och jag vet att hon skulle berätta det om i så fall. 

FYI: Nu vet jag vem du är. Du jobbar inte ens på mitt barns avdelning och du borde gå en kurs i arbetsmoral. Har du en gnutta vett så måste du har förstått att inget jag skrev handlade om just DIG (då) utan om mitt barn på förskolan och hennes utveckling. MEN har du problem med mig så skulle du ha tagit det med mig. Att springa och skvallra för rektorn är som ett barn springer till sin mamma å gråter. 

Jag sätter punkt här. 

  

Jag kommer fortsätta blogga om mitt barns utvecklings på förskolan.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.