Surprise egg & playdate – Bloggen har flyttat till Thaimorsan.se. Välkomna!
Thaimorsan

Bloggen har flyttat till Thaimorsan.se. Välkomna!

Surprise egg & playdate

Idag var Tilda inte alls ledsen på dagiset vid lämningen. När jag lämnade över henne i Hs famn så sade hon “mamma kommer sen, och vi ska köpa surprise ägg” !!!

Efter att jag hämtade Tilda på dagiset så var vi i affären och köpte lite gott. Det blev faktiskt “surprise egg”. Man kan tycka att Tilda är bortskämd men hon har pratat om det i en vecka och vi har sagt “när farmor och farfar kommer”, de kommer imorn. Ändå har hon försökt varje dag men jag vill ge henne saker när hon inte håller på med “vill ha-fasoner” och slänger sig på golvet. Hon fick också välja själv MEN mellan två olika. Så idag var det antingen 3-pack Kinder Egg och ett annat 3-pack chokladägg. Gissa vilken box hon valde? Inte Kinder egg fast hon kände igen den. Hon var väl nyfiken på de andra äggen. Och hon fick bara ett ägg som hon tuggade sig igenom sakta innan hon fick ut leksaken plus att hon sparade halva ägget. Visst att det står en varningstext att de rekommenderar från 3 år men vi kan bedömma att Tilda klarar av att hantera chokladen och leksaken utan att stoppa leksaken i munnen. Hon kunde öppna och fick upp chokladen själv. Leksaken kollade hon lite på, höll i den och sedan gav hon den till mig. Så kul var det. Det roligast var nog hon att fick öppna den, precis som hon har sett på Youtube.

Det blev också en spontan playdate idag hemma hos Emma och Lucas efter att vi var i affären. Lucas sken verkligen upp och log glatt när han såg Tilda. Barnen lekte bra ihop i säkert 5 tim(!) och inte så mycket bråk idag men om det var nåt så var det om att de skulle ha samma leksak, det vanliga.

  
Bilder: lånad av Emma.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Thaimorsan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Marie Alvas mamma

  Tack för ditt svar. Alva verkar vara väldigt lik Tilda känner igen mig i det mesta du skriver. Alva slänger sej också på marken när hon inte får som hon vill, riktigt pinsamt i tex affärer. Har aldrig tänkt på att det kan komma från Youtube.

  1. Thaimorsan
   Thaimorsan

   Ja jag har observerat Tilda och en period var det så. Hon hade kollat på en flicka som gick loss i sitt rum och tömde ut allt möjlig, tittade på filmsnuttar med barn som grät när de inte fick som de ville, barn som slängde sig på marken…ja allt. När jag hittar henne kolla på sånt så säger till direkt att man inte behöver vara ledsen för allting…Så när hon vaknar på morgonen och är ledsen så svarar hon med “Tilda vill inte vara glad”. Det är i alla fall bra att kunna prata med en 2,5 åring och kul att höra vad svara blir.

 2. Marie Alvas mamma

  Känner igen mig i det du skriver. Vi har också en mycket bestämd 2,5 årig tjej. Våran Alva tittar också på Youtube på kinderägg och alla andra konstiga ägg. Har Tilda lärt sej hitta äggen på Youtube själv också? Jag har aldrig visat Alva. Fattar inte hur hon hittar alla grejer på Youtube. Vi var också i affären idag och Alva fick välja och valde ett ägg med frost renen på. Men vi sparar det (gömt det) till helgen.

  1. Thaimorsan
   Thaimorsan

   Va kul, jag är säkert på att jag inte är ensam om att ge mitt barn godis och choklad, alla vågar väl inte erkänna det. Tilda får smaka på det mesta och det blir antingen gilla eller blää. Det funkar så med Tilda. Gillar hon nåt så blir det såklart regler. Så vi kan inte snygäta nåt själva utan att springer fram och säger direkt t ex “vad gör du? Vad är deeee? Mamma äter surt godis!” Haha!

  2. Thaimorsan
   Thaimorsan

   Oooja hon hade hittat Kinder egg och alla andra ägg, vuxna som leker med leksaker eller öppnar leksakslådor, barn som testar godis osv. De film-snuttarna dyker ju upp om och om igen och hon kan verkligen “studera” dem. Så det här med att slänga sig på marken när hon inte får som hon vill kommer också dörifrån. Youtube på gott och ont haha. Det bästa är att hon har lärt sig engelska t ex sjunga, räkna och färgerna. Hon kan nog eng. mer än thai 😛