När börjar med potträning? – Bloggen har flyttat till Thaimorsan.se. Välkomna!
Thaimorsan

Bloggen har flyttat till Thaimorsan.se. Välkomna!

När börjar med potträning?

Tilda kissade i pottan igen och på riktig men bara en gång precis vid tandborstning innan läggdags. Riktig mycket också. Hon satt verkligen och pressade. Tror det kom 2 dl haha. Jo tack hon hade druckit 2 flaskor välling. Hon vill inte kissa de andra gånger men bara sitta utan blöja när jag byter på henne. Mycket bestämd tjej också! 

Fick en kommentar från en vän igår som skrev så här: 

DawanNär jag jobbade som au-pair för 2 familjer satte jag ungarna vid pottan redan när de kunde sitta. Med mig kissade och bajsade de alltid i pottan. Det tar tid, men oftast läser, sjunger eller ritar jag med barnet medan hen e på pottan. Problemet är föräldrarna som kommer hem jätte trötta och inte alltid orkar sitta vid pottan. Det går snabbare att byta blöjan tänker man oftas när man är trött.”

När börjar ni med potträning och hur gör ni? Rutiner? Tips?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Thaimorsan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Rebecca

  Jag fick lära mig att små bäbisar har reflex att kissa när rumpan blir fri. Det är därför som alla föräldrar har råkat ut för att bli kissade på vid blöjbyten. De flesta uttrycker att det är fel därför slutar barnen med det. När min dotter var 4 månader var denna reflex redan borta, men om man uppmuntrar den istället kommer barnen att fortsätta med det.

  I Thailand har många barn ingen blöja hemma, det tar med barnet för att kissa varje halvtimme. Dessa barn blir blöjklara innan de fyller 1 år. Men då gäller det att man börjar innan reflexen är borta.

  Jag började potträna när hon var 1,5 men det tog månader innan det blev resultat. Alla rutiner blev förstörda när vi var ute och reste, och sen kändes det som bortkasstad tid, men så plötsligt bara fungerade det bra. Nu är hon 2 år och 2 månader, jag tror att hon skulle klara av att vara blöjfri nu, men som din vän menade, det beror på hur mycket tid föräldrarna har.

  Jag har hört att pojkar inte har motoriken att hålla sig på samma sätt som flickor, så jag kan inte uttala mig om pojkar.

 2. Dawan

  Jag skulle också ha skrivit att det beror också på ungarna. Vissa barn har ju lite mera spring i bena än andra och även för föräldrarna med mkt tålamod kan det vara kämpig!;)
  Jag ska också tillägga att barnen jag jobbade med på dagisar och i familjer var ofta annurlunda med mig än med deras föräldrar! Barnen kanske sitter snällt med mig på pottan men med föräldrarna kanske är det annurlunda!