Bloggen har flyttat till Thaimorsan.se. Välkomna!

Misslyckade ”Khanom Pui Fai”

Jag blev sugen på Khanom Pui Fai (thai ångade bomullbullar) eller kinesiska nyårs sockerkaka, på engelska kallas de nog Thai/chineses steamed cupcake eller sponge cake. Jepp, man ångkokar bullarna…precis som många thaidessert. 

Många som har ätit dessa bullar kanske tycker att de är smaklösa men man kan göra och smaksätta på olika sätt. De är i alla fall UTAN fett. 

  

(Bilder: ovan = mina misslyckade, nedre = så ska de se ut, att de puffar upp och spricker fin och blir fluffiga, mjuka…som bomull 😒)

JAG testbakade dessa cupcake och misslyckade! 😂 Thai dessert och bakverk är jag kass på det kan jag erkänna. ✌🏼️ Det som skulle vara sååå lätt, nåt gick snett…säkert när jag ångade sönder bullarna med förhög värmen eller har haft förlite bakpulver. Om jag ska vara ärlig så har jag kollat upp recept men jag fattade inte…inte att jag inte förstod thai men de använder CUP-mått men det har vi hemma. Det är mjöl och massa annat som ska i och det finns inte här. Sedan VARFÖR??? Hur gjorde de det förr i tiden utan alla dessa extra ”bra quick-fix-slät-mjuka upp” ingredienser… Asså. 

Så jag körde ju utan. Mjölet skulle vara ”cake flour” men hello… ett färdigmix mjöl för just bullar och tårtor som finns att köpa på supermarket eller bakerier i Thailand. Visst finns det här också hos Saigon City men varför skulle jag köpa det och kostar mer än vetemjöl och hälften så mycket. För vitare bullar kanske? 

Sedan är det nåt som heter ”SP-emulsion”, en slags massa som hjälper ägg, socker och vätska att binda ihop bättre och smeten blir tätare och slätare… MEN JAG VILL INTE HA MASSA SKIT I MIN MAT! 

  
De såg ju bra ut fram tills jag ångade dem. Jag får testa mig fram tills jag har lyckats! 

De ingredienser som jag har haft är: vetemjöl special, bakpulver, socker, ägg, mjölk, vatten, saft av pressad citron, jasminblom essens, färgämnen. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.