Loy Krathong fest igår – Bloggen har flyttat till Thaimorsan.se. Välkomna!
Thaimorsan

Bloggen har flyttat till Thaimorsan.se. Välkomna!

Loy Krathong fest igår

Trodde aldrig vi skulle komma iväg igår. Tilda ville inte klä på sig och ville bara sitta på soffan med “Babba” i knän, Ipad alltså. Jag byte kläder på henne några gånger och ville att hon skulle vara festfin. Vi tog bilen till Folkets Hus i Mölndal så det tog bara 15 min som tur var å lade i 10kr för parkering till kl.22.

Vi kom fram kl.19 och festen var redan igång. Vi betalade 100kr/vuxen för inträde. När vi kom när så var det mat uppradade för försäljning. Många som sålde hade redan packat allting så att man kan köpa med sig hem. Det fanns allt möjligt. Någon sålde färdig friterade vårrullar och en annan nudelsoppa som de kokade på plats. Självklart fanns det som-tam thai grönpapaya sallad med sticky rice och seafood sallad å mycket mer. Vissa sålde kläder och nån sålde skönhetsprodukter me!

KLICKA PÅ BILDEN DU VILL FÖRSTORA!

IMG_4986.JPG

Här fanns det Krathonger att köpa!

IMG_4991.JPGOch massor med mat!

IMG_4992.JPG

Kolla inte dessa! Det är rån med svart sesam som man har format till blommor!


IMG_4999.JPG

Måns avstod gör det var jättespicy, more for me hehe… Sea food sallad!

image

 

image

Barn sprang runt överallt och Tilda blev lite skygg å ville upp i famnen. Å som vanligt…efter 15 min så vill hon kolla runt och vara nyfiken. Den här gången var det fullt hus och folk sprang över allt så hon tog 30 min på sig innan hon var istället i vägen när hon dansade runt! Tilda fick många komplimanger för sina kläder som hon fick av mormor.

Det var rätt mycket gamlingar också… Och jag syftar nu inte på gamla gubbar med thaifruar utan thai-mormor typ. Folk var glada och det var trevligt stämning. Jag köpte lite mat och det mesta kostade 50kr. Tilda gillade tydligen sticky rice. Alla barn gillar sticky rice har min mamma sagt. Jag brukar inte göra sticky rice så ofta men nu får jag nog det. Tilda tyckte att det var kul att äta i alla fall och hon åt jättebra idag, se filmen på Instagram 🙂

 

image

Lite kasdt bild men på bricken var det flera tiaror…

image

 

image

 

Tåga, tåga…. en runda i lokalen och man fick dansa efter dessa söta tjejer…

image

Skönhetstävling alltså! Mini Nopphamats. Man klär upp de små, sminkar de och på med allt guld. Lite lättsam intervjuer och sedan får alla ge de kransar. Den som får mest vinner. Oftast så vill alla att sitt barn ska vinna så det händer att nån köper upp kransar/rosor (av egen erfarenhet när jag var barn och tävlade). När det gäller de små så är det oftast att alla vinner (också av egen erfarenhet i en annan tävling). Nu tänker säkert många svenskar att detta är motbjudande, att utsätta barn på detta viset i en tävling… Tyvärr, kulturkrock och det är svårt att tala om för en hel nation att ändra på det. Hoppas att de thaindska barn får med sig nåt av det svenska tänket. Många thaitjejer i Thailand har inte direkt så stor självförtroende och tänker mer på hur de ser ut å vad alla andra skulle tycka….

 

image

Det obligatoriska “plocka ner stjärnor”- trädet som förekommer på de flesta thaifester men den här gången var det på en julgran. På trädet hänger det olika nummer. Oftast så är det alltid vinst. Vet inte vad det kostade för vi köpte inte, kanske en tia. Sedan gick det runt några som sålde lotteri också för 50 kr. Vi köpte inte heller för dragningar skulle ske så sent å då har vi säkert gått hem. Det brukar dock vara stora vinster t ex flygbiljett till Thailand!

imageInnan allting började så var det hyllningsång till vår thailändska Kungen och alla skulle respektera genom att ställa sig upp. Sedan var det thaidansuppvisning, karaoke och disko.

Tilda försvann iväg till kapprummet men jag var inte orolig för Måns hade koll. Sedan kom hon med sin jacka. Hon hade tydligen stått och sa “jacha, jacha” och ville ha den på sig. Hon var trött. Vi kom hem innan 22 plus att vi gjorde ett stop vid Ica Maxi för Måns ville ha godis. När vi kom hem…tror ni att Tillda ville sova då? Mycket att smällta och hon kunde inte varva net. Fick somna på soffan.

 

imageEn kvinna tyckte Tilda var jätresöt och ville ha en puss…

 Å så några bilder från mobilen 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Thaimorsan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.