Bloggen har flyttat till Thaimorsan.se. Välkomna!

Första titt på Tildas nya förskola

Idag vid lunchtid var vi och besökte Tildas nya förskola. M har semester nu så det var bra att han kom med. Vi fick träffa och hälsa på alla personal på olika avdelningar å alla verkade glada å visste att Tilda skulle komma. En visste att jag är Thaimorsan och M blev nog impad ”va e du så känd höhö”. Jag visste att det jobbar en pedagog som läser bloggar å instagramma. Emmas Lucas går där nu men ska byta till hösten. 

Den här förskolan har barn 1-5 år i alla grupper och Tildas avdelning har 13 barn. Första intrycket utanför förskolan såg ut som de flesta men kanske lite stökigt om jag ska jämföra med den förra som var städad och organiserad med 3 stora lekparker och fler leksaker som alla 5 avdelningar kunde vara ute samtidig och cykla runt. Inne i lokalerna var inte lika fräsch som den förra men som vilken dagis som helst. 

Vi fick frågan varför vi byte förskolan. För oss blir det lite närmare fråm hem till förskola, typ raka vägen med 10 min promenad. Bortsett från trevliga lokaler och fina skolgårdar mitt i grönskan så räckte det inte. Jag ville intala mig själv att det var inga problem på Tildas avdelning, så länge de skötte Tilda bra. Sedan att personalen på andra avdelningar inte kan jobba ihop eller att andra föräldrar har påpekat ett och annat har jag alltid svarat med att Tildas avdelningar var bra och hon har lärt sig mycket. Det viktiga är att Tilda trivs och det blir ett lärorikt kommande förskoleår på den nya.

Jag har hört gott om den här förskolan och vi får hoppas att det blir trots att det är 1-5 årsgrupper. Tilda har tidigare gått ett år på förskolan med barn 1-3 år i gruppen. 

  
Tilda bekantade sig med den avdelningen hon ska vara på. Hon trivdes redan från starten och ville bara springa runtpå skolagården och väl inne så ville hon inte gå hem… Hon vågade prata också men med oss då. På den föra hade hon gått i ett år och började prata den sista veckan innan hon skulle sluta. Annars är hon en pratkvarn ju.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.