Att berätta för storasyskonet – mamma har bebis i magen! – Bloggen har flyttat till Thaimorsan.se. Välkomna!
Thaimorsan

Bloggen har flyttat till Thaimorsan.se. Välkomna!

Annons

Att berätta för storasyskonet – mamma har bebis i magen!

Passar på att göra ett inlägg om ämnet och som svar till Emmas inlägg “När ska man berätta för storasyskonet att mamma har bebis i magen?

Vi berättade för Tilda rätt tidig. Måns sade redan nästan direkt efter att jag sade till honom i typ vecka 4 när jag tog gravtestet. Han blev ju stum ett tag och plöstligt så kom det “Tilda! Du ska bli storasyster!” och sedan “mamma har en bebis i magen!”. Tilda härmar ju allt vi säger och då sade hon det också “mamma har bebis i magen!” MEN hon förstod nog inte nåt då…eller gjorde hon det?

Sedan har Tilda betett sig mycket kränglig. Hon vill hela tiden vara nära mig, ligga bredvid, lägga huvudet på mina lår och har sitt öra vid magen…som om hon lyssnar på magen. Hon har även varit vild och extra jobbig å trotsig. Hon vill liksom vara PÅ MIG hela tiden och flera gånger har hon råkat trycka till min mage så att jag blev arg. Kände konkurrens? Redan? 

Igår sade hon efter mig “Tilda ska bli storasyster” och den meningen satt direkt. Men hon förstod ännu inte innebördet. När magen växer och syns mer och hon kan vara med och känna på magen och sparkar så tror jag hon förstår. Hon vet i alla fall vad en bebis är och hon har sagt att “mamma har en bebis i magen”.

Det finns inget rätt eller fel. För oss kom det naturligt och Tilda har fått se ultraljudbilder som vi har förklarat att det var en liten bebis där. 

Bild från i veckan när Tilda också ville visa magen 🙂

  

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Thaimorsan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. dubbelkaos

    Min dotter var 9 månder när vi började förklara, vi förklarade nästan varje dag eftersom min mage var bamse stor i v13 redan, hon började tidigt att peka och klappa. Sedan när jag var höggravid låg hon oftast och mös brevid magen 🙂 Tror att dom förstår mer än vad man tror. 🙂

Annons