Thaimorsan

Bloggen har flyttat till Thaimorsan.se. Välkomna!

Annons

Hej då Loppi!

Tack till alla er som har hängt hos mig och tack Loppi för de 2 åren. Nu är det Thaimorsan.se som gäller. Välkommen in!

Thaimorsan.se

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

iOS 10.0.2

Ni som använder iphone/iPad! Har ni uppdaterat nallen eller paddan  nyligen? Vad tycker ni om den senaste uppdateringen??? 

Det var många grejer och jag stör mig på att det är stora notisrutor! Enl. bilderna så har Apple levt vilda western… Nu behöver jag inte glasögon för många funktioner har fått större rutor hah! Det tog ett tag att vänja mig…

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

En morgon på Tildas förskola

Imorse hängde jag kvar på Tildas förskola och var med när de ”åkte” till Thailand. Det är Jorden Runt projektet som förskolan har och det är 3:e veckan nu de håller på med Thailand. 


Jag tyckte det var ganska festligt hur pedagogerna försökte visa och berätta för barnen om Thailand. De tog fram en musikvideo med ”thai traditional music” där de dansade till. Jag visade hur man säga hej igen och gjorde ”wai” gesten plus hur man ”ramm” dvs dans thaidans. Jag av alla har absolut ingen taktkänsla haha men kul tyckte barnen. Tilda ville bars att jag skulle hänga kvar hela dan. Sticky rice som jag tog med mumsade barnen också. 


Här gjorde barnen kollage om Thailand 🙂 Nu slutar Tildas favorit fröken och nästa vecka kommer vara tre olika vikarie! 😱 tråkigt nog. 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Bloggmöte & brainstorming

Ibland måste man träffa andra likasinnade och bara prata av sig och vi som gillar att blogga tycker att det är superskoj att prata blogg såklart 🙂 Då menar jag inte bara bloggskvaller hehe…

När bloggen inte blir som man vill. När bloggen har nåt en peak. Det kommer nya toppar så det är dags att förnya sig! Jajamän! Man kan inte hänga kvar på samma topp-10 lista hur länge som helst för nångång trillar man av. Jag blickade tillbaka och snart firar jag 3 år som bloggare (och jag är bara typ 20 år försent med blogg haha!). Jag har ändå kommit långt. 

Jag känner att jag är nu redo för vad som helst och det ska bli kul att komma vidare. Vad menas med det? Nej, jag ska inte avveckla bloggen. Det är verkligen dags att förnya sig, främst att utvecklas och kunna ge något till mina läsare, genom bloggen. Jag vill ha ett syfte. Låter det bra? Spännande? 


Så idag hade jag och Johanna som driver bloggen och företaget Enklaknep bokat in oss för en spontan bloggfika. Det är lite pirrigt nu, faktiskt! Att få vara Johannas projekt haha! Nu ska jag göra min ”hemläxa” och sätta allting i rullning… All in. 

Annons
Kommentera (1)

Kommentera

Se fler...

Sticky rice till förskolan

Yes! Jag hade med sticky riset till förskolan förra veckan och det var såå populärt bland barnen och de små bara åt och åt och ville bara ha mer. Lilla K åt jättemycket och pedagogerna tyckte att det var så kul för han är bara 1 år men det var klart att han kände igen riset för han är halvthai men en thaimamma. Nu är det tre stycken halvthai på Tildas avdelning. 


Förskolan har frågat om jag kunde göra mer sticky rice till idag för de ska fortsätta med Thailand. Det är Jorden Runt-tema och de har börjat med Thailand. Jag har tagit med allt möjligt som förskolan kunde låna som läromedel. Det var allt från vår prydnad Buddha (som vi har annars som bokstöd), instrument, affisch med thai-alfabeten, kläder och så ris. Inte så kul att bara titta så varför inte smaka. Det är helt ofarligt med sticky rice om någon undrar. 

Förskolan tyckte att barnen borde få sticky rice istället för vanligt ris, då slipper de sopa upp ett hav av riskorn varje gång det är ris haha! 


Sticky rice i formbar och jättegott till att dippa i röror och äta med grillad. Man kan äta det till allt om man vill. Man gör även dessert med riset. 

Annons
Kommentera (2)

Kommentera

Se fler...