Tessans blogg

Alla Hjärtans dag meny!

Hejsan!

Vårat busfrö ligger just nu och vilar och jag passar på att blogga lite. I torsdags var det ju alla hjärtans dag och jag tänkte göra lite extra god middag. Prövade ett recept från favoritbloggen matplatsen. www.femme.se/matplatsen/

Det blev fläskfilé med Cheezballz. Låter kanske inte så gott men det blev väldigt gott 🙂 Fick godkänt även av min stora kille som är väldigt kräsen.

Recept för 4 personer

500 g fläskfilé

500 g champinjoner

1 påse Cheezballz

100 g gratängost

salt och peppar

Sås:

2 msk mjöl

2 msk smör

7 dl mjölk

1,5 dl crème fraich vitlök

Salt och peppar

Skiva fläskfilén och stek, salta och peppra. Lägg i en skål

Skiva champinjonerna och stek, salta och peppra och ta även lite socker på. Lägg i en skål

Smält smöret i en kastrull tillsätt mjölet och vispa till en tjock sås, tillsätt sedan mjölk och crème fraichen, låt allt koka upp och småputtra en stund. Smaka av med salt och peppar.

Lägg hälften av fläskfilén i en ungsäker form, lägg hälften av champinjonerna över samt cirka hälften av Cheezballz. Häll ca hälften av såsen. Sedan gör du ett lager till med fläskfilé, champinjoner, Cheezballz och sås. Strö över gratängosten. Sätt in i mitten av ugnen i ca 200 grader i 40 min. Hälften av tiden bör man ha folie över så det inte bränns, sedan tar du bort foliet efter halva tiden gått så det får lite färg.

Jag gjorde ris och en sallad till och det blev riktigt mumsigt 🙂

Nu har Oscar vaknat så nu blir det lite lunch. Macki = makaroner och köttbullar. Sedan ska vi iväg och köpa potta åt Oscar, han har börjat säga till nu när han vill bajsa och han har provat att sitta på toaletten. Duktig kille 🙂

Hej så länge 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.