Tessans blogg

Periodisk fasta och förkyld :(

F*n oxå, är så förkyld. Inte roligt alls när man nu ska på fest imorgon 🙁 skit. Hoppas det blir bättre till imorgon. Oscar är oxå jätteförkyld så kanske inte så konstigt att man blir sjuk.

Jag har börjat prova periodisk fasta. Det betyder att man fastar 16 timmar och äter under 8 timmar. Mitt första mål mat äter jag runt kl 12:00 och slutar äta kl 20:00 sen fastar jag från 20:00 till nästa dag kl 12:00. Jag började fastan i måndags och ska prova i 2 veckor tänkte jag. Tänkte prova nu när jag har semester och inte jobbar för jag skulle aldrig kunna fasta under arbetstid, måste ha full fokus under operationerna. Hur har det då gott dessa dagar? Jo det har gått bra. När jag har fått sovmorgon och gått upp runt kl 09:00 har det gått bra att vänta i 3 timmar att äta men går jag upp med Oscar kl 05 så blir det några timmar att vänta. Första dagarna va jobbiga men nu går det bättre. Man får dricka vatten och kaffe när man fastar.

Det jag märkt nu under dessa få dagar är att
*jag äter långsammare än förut (jag lovar, jag kan äta snabbt. Under lunchen på jobbet kan jag trycka i mig min lunch på 5 min, jag skojar inte, 5 min, inte bra alls)

*blir mätt fortare, nöjdare med mycket mindre mat.

* mycket piggare och har fått mer energi. Trodde aldrig att jag kunde köra ett hårt träningspass på tom mage. Idag körde jag ett kortare styrkepass och sen intervall på crosstrainern och det gick väldigt bra 🙂

Har vägt och mätt mig i måndags när jag började så får se om det blir någon skillnad om ca en vecka 🙂

Nu har jag ju blivit dunder förkyld så om det beror på fastan eller Oscar det vet man ju aldrig 😉

Nej nu blir det sängen med massa näsdukar.

Godnatt

20120629-230535.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.