Chocken har lagt sig – Teres Andersson
Teres Andersson

Teres Andersson

Chocken har lagt sig

Min magkänsla har sagt hela tiden att det är en liten pojke i min mage, samtidigt som jag kände att det troligtvis skulle bli triss i flickor. Ovasett kön så hade vi blivit minst lika glada. Vi har varit överens om hela tiden att vi vill ha 3 barn, men inte fler. Sen får vi glädjas åt våra vänner/syskon när dom får små bebisar 😊 Saga kommer fylla 5 år och Nicole 3 år ungefär när bebis anländer. Jag tror det blir en perfekt åldersskillnad mellan dom.

Hur som, eftersom detta blir den sista graviditeten vi upplever så kände vi nästan direkt när vi plussa att vi inte skulle ta reda på könet och spara det som en överraskning. Det har vi aldrig upplevt. Men desto närmre vi kom rutinultraljudet så blev Johannes allt mer nyfiken och ville så gärna veta könet om det var möjligt. Jag kände bara, okej. Det är klart att han också ska få bestämma. Vi sa till barnmorskan at vi vill bara veta könet om hon var hundra procent säker, för annars kan vi lika gärna vänta ..

Det var samma barnmorska som vi hade på kub testet och redan då spekulerade hon i kön, då gissade hon på en pojke. Hon tittade och tittade och tillslut såg hon. Hon hade rätt, det var en liten pojke. Bebisen var ganska duktig på att visa upp sitt paket, säkert 7-8 gånger under rutinultraljudet. I min chock så säger jag “så söt” åt snoppen, haha. Sen någon sekund senare så kom jag på mig själv. Sådär kanske man inte kan säga? Men barnmorskan tyckte att det kan man visst, iallafall när dom är bebisar haha. Tur det! 🤪 Jag ångrar inte att Johannes fick välja denna gång att ta reda på könet, snarare tvärtom. Jag tycker det är lättare och planera allt.

Givetvis var detta en chock för oss även om min magkänsla faktiskt hade rätt denna gång. Efter ultraljudet när vi skulle gå till bilen så kramades vi och sa “tänk att vi ska få en son”. Det är ju galet! Vi är så vana vid flickor så detta känns helt nytt.. Jag vet inte ens hur man torkar en pojke? Johannes tänkte direkt på fotboll, såklart. Det lär väl bli en fotbolls grabb, han kommer nog inte ha så mycket att säga till om.. Hur ser en pojke ut som är skapt av oss? Vem blir han lik? Bara att få gå på pojkavdelningen och köpa kläder är helt nytt. Det ska bli spännande och roligt att få en son och tjejerna är överlyckliga över att få en lillebror. Det känns så självklart över att det är just han som är vår sista pusselbit i vår familj. Och det viktigaste av allt, han är frisk och har det bra i min mage.

En liten hög med små mini kläder.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Teres Andersson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.