Tandlakarvillan

DAG I HUVUDSTADEN

Goddagens mina vänner,

Jag lämnar i detta nu ett snöigt Stockholm för att ta mig hem till mina älsklingar. Jag har nog aldrig varit så ofta i Stockholm som senaste halvåret, ett besök i månaden har jag snittat, det har varit event, mässa och tjejträffar, jag får hoppas att det fortsätter nu under det bästa halvåret – för egentligen är det ju sämsta tiden för just pendling och att gå på stan på vintern. Jag längtar tills uteserveringarna öppnar, så himla härlig att sitta ute med ett glas bubbel med solen i ögonen, eller hur?

Som tur var, var det ändå fint väder igår även fast det blåste kallt! Jag, Josse, Towe och Victoria checkade in på Atsix, så himla snyggt hotell! OH MY. Ville ha varenda bord som stod här, alla i blytung marmor i olika färger, maffiga blomsterarrangemang och trendig inredning. Trendig på ett icke-skandinaviskt sätt.

Vi hade egentliga inga direkta planer gör dagen, men vi hade förberett bokningar såklart för mat och dryck är ju det viktigaste – enligt moi åtminstone. Brunch på Strandvägen 1 har blivit standard vid våra besök, ÄLSKAR miljön, läget och maten, sååå trevligt!

Egg Benedict med bubbel, finns det något godare? Jag tror inte det. Pappa brukar göra det ibland när vi äter brunch med familjen, bästa bästa jag vet! Vi slog enkelt ihjäl ett par timmar här, vi hade en tanke på att gå till fotografiska men det fick vi hoppa! Det härliga med ett gäng med samma intressen är att man fastnar i alla möjliga djupa, och ytliga diskussioner. Det svänger hejvilt mellan livshistorier och tex ljusstakar. Väldigt härligt att träffa vänner i vuxen ålder med helt olika bakgrund, liv men med så många gemensamma nämnare och intressen, det blir en helt annan förståelse, jag har sällan delat intressen eller yrke med någon av mina vänner, man blir lätt ensam i saker som andra inte förstår eller kan relatera till.

En väldigt bra sak med Strandvägen, är att Svenskt Tenn ligger bredvid, och det vill man inte missa för allt smör i Småland. Jag tycker det är så härligt att strosa runt och inspireras, fina dukningar, dekadent och stilfullt på alla sätt. Allt känns otroligt tidlöst och härligt, och det är något som jag tycker är otroligt svårt att leva efter. Jag är väldigt trött på prylar just nu, överlag. Jag älskar det samtidigt som det står mig upp i halsen, jag vill ha färre saker som jag verkligen tycker om. Det är svårt när man jobbar som jag, men jag försöker som sagt rensa. Men härinne, oavsett om man handlar eller inte, kan man verkligen sluka inspiration! Och det gjorde vi ..

Det här är SÅ fint i mina ögon, dukningar är ju härligt att titta på, eller hur? Det är väldigt mycket grönt och rosa i vår – det syns även på Svenskt tenn, särskilt grönt.

Till kvällen hade vi bokat bord på Sturehof – allt var nästan fullbokat, annars hade jag gärna gått till Riche, så gott där!

Jag beställde in Skagen, var sugen på det redan vid lunchen, ni som läser bloggen vet att jag väldigt sällan beställer kött utan nästan alltid fisk eller skaldjur, det tycker jag är godast. Eller något helt nytt jag aldrig testat. Vi tog en efterrätt också, vilket jag aldrig gör, äppledumplings med glass. Njaa, maten var sådär, inget vidare faktiskt, men trevligt ändå såklart. Vi skulle ju ta en bild på oss alla fyra men det glömde vi helt av – satt och pratade bort hela kvällen och satte oss i hotellbaren vid midnatt. Jag smällde av en outfitbild med sämsta ljuset ever innan vi skulle gå och lägga oss.

Hur sover ni på hotell? Jag sover inte alls jag. Låg och stirrade i taket till halv fyra, och vaknade vid åtta. Jag kan inte sova utan min snarkande man bredvid mig, det är nästan omöjligt, och han är likadan, varje hotellnatt när man ska ”få sova ut”, sover jag alltid några timmar bara, jag är minst sagt trött idag! Frukostbuffén på hotellet var så trevlig, det blev några koppar kaffe kan man säga.

Tack tjejer för ett superhärligt dygn! Nu ska jag hem och krama på min duktiga tjej som sovit hos mormor, första gången sen i somras – den där romantiska helgen med mannen kanske inte är så långt borta trots allt.

Kram M

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.