ÅRETS JULDUKNING – SÅHÄR GÖR DU – Tandlakarvillan
tandlakarvillan

Tandlakarvillan

ÅRETS JULDUKNING – SÅHÄR GÖR DU

Inlägget innehåller reklamlänkar för Newport

 

 

 

Goddagens mina vänner,

Hur mår ni, såhär ett par dagar efter jul? Vi sover ganska länge på morgnarna, och tar det lugnt mestadels. Igår kväll såg vi att det kommit nya avsnitt på Vikings! Lyckan, att ha en serie som rullar igen (ha ha) fem nya avsnitt att plöja.

Jag har utlovat bilder på årets juldukning, eftersom vi firade julafton hos mina föräldrar, dukade jag istället på juldagen och bjöd över dem på toast skagen, så skönt att bryta all julmat.

 

Det blev en enkel juldukning i vitt, kristall och mässing. Det blev vinröda ljus till och en glittrig granslinga med microljusslinga i som fick skapa stämning. Vad tycker ni? Längre ner ska ni få mina bästa duknings-tips!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salt & pepparkar HÄR / Karaff HÄR / Liknande kristallglas HÄR

 

 

 

 

Glas med guldkant HÄR / Loppisfyndade bestick / Nya linneservetter från Vistorp

Granslinga med glitter från Rusta

 

 

 

 

Här är mina bästa tips för en lyckad dukning!

 

Kolla vad du har i gömmorna, innan du köper nytt! Spar band, snören och dekorationer från paket och liknande, perfekt att använda vid dukningar att knyta runt servetter, ljus eller använda som glasmarkörer.

 

The more the merrier – duka med orimligt mycket glas, det tillför en LYXIG känsla, oavsett vilka glas det är. Blanda friskt mellan märken, Ikea eller varför inte loppisfyndade udda glas? Det kan bli hur fint som helst! Ska du ha barnen till bordet? Ta ett glas med skruvlock och ett festligt sugrör eller klistra på något giltigt på glaset, alternativt sockra kanterna för extra festkänsla!

 

Bestick – ett smycke på bordet. Leta efter gamla silverbestick på loppisar, eller dekorera med fina mässingsbestick.

 

Ljus och batterislingor skapar stämning, här använder jag kristallglas att ha värmeljus i, istället för vanliga ljuslyktor, det skapar ett väldigt fint sken på bordet och bryter av fint mot granslingan.

 

Är ni många vid bordet? Dekorera lågt så att alla ser varann. Maffiga buketter i all ära, men kanske den kan stå ståtligt ifred vid gottebordet bredvid, att duka lågt i glasvaser, en granslinga eller annan dekor som slingrar sig över bordet är lite trevligare när man vill konversera med de mittöver.

 

Tygservetter – och inte papper! Känns mer exklusivt och blir finare till dukningen. Jag dukar alltid med textil även till barnen, bara att slänga in i tvättmaskinen efteråt med lite vanish. Hur ska man lägga den då, och vart? Det finns ju en uppsjö sätt att göra det på, och jag varierar mina. Här har jag enkelt bara lagt den mitt på tallriken lite slarvigt, men det är lika fint att vika ihop den rakt och ha besticken ovanpå, eller knyta ett band runt den och lägga den på andra sidan tallriken.

 

Mitt allra sista tips är att ha koll på belysningen runt om, inga starka taklampor tända, dimma ner och använd dekorationsbelysning som skapar stämning, men fortfarande bör man kunna se vad man äter.

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
tandlakarvillan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ulla Johansson

    Vacker dukning! Vad använde du för storlek på de vackra servetterna? God fortsättning på det nya året!