Tandlakarvillan

ÅRETS JULGRAN PÅ PLATS

Inlägget innehåller reklamlänkar för Newport Home

 

Godmorgon vänner,

Sitter i soffan just nu och kikar på vår fina gran (vabbar med Smillis)

Har ni någonsin skådat ett sånt mästerverk? Tidigare år har vi haft mastodont-granar, varje jul vill säga, Dinsneygranar med en julgransfot med omkrets på två decimeter ungefär, mannen har väl inte varit överlycklig varje gång, som den gången vi drog hem en gran som var 2,40 och lika bred, han fick stå på vår lilla balkong och hyvla foten i timtal, förra året slog vi hål i taket, vi har nog snittat upp ett tjugotal granar varje år innan vi bestämt oss. Tre år var han iväg med min bror och handlade gran, tror mannen var billig då, glad att brorsan inte auktionerade ut honom på vägen hem, han är nästintill besatt av att hitta en i full perfektion

 

I år var det jag och brorsan som åkte (kanske av anledningen ovan, ha ha) och det var minst sagt SKRALT i granverksamheten, den ena tunna stackaren efter den andra. Jag som tappar humöret lite lätt när det inte blir enligt mina planer, slet tag i en man i närheten, efter att två tjejer på plats nekat mig att ta fram fler granar, och skickade in honom bakom tältet med en beskrivning på en Disneygran i mina mått mätt, medan jag stod i vägen och parerade från andra graninspektörer som trodde dem skulle få någon typ av förtjing på det som vandrade ut från baksidan av tältet.

Ut kom han iallafall, med den största han kunde hitta, och den högg jag, tjejerna fick knappt igenom den via röret med nät, men glad i hågen insåg jag att jag ändå fått den längsta, bredaste och tätaste granen på stället, och nog klassas den som Disneygran, även om den nog bara sträcker sig till 2 meter (de andra små stackarna låg runt 1,70)

Granen har fått en tunnare microslinga, och är klädd i alla mina favoritkulor, blått och mässing är dominerande färger, men med inslag av vinrött och några äldre i silver, för man har ju sina favoriter eller hur. Vi kan ta och titta på några av våra..

 

 

 

Den här kulan är från förra året – min favorit alla kategorier. Maffig och sagolikt fint mönster, lite kunglig på något sätt, tycker ni inte? Ni hittar en nästan likadan HÄR.

 

 

 

 

Lite samma serie som ovan, jag älskar snöflingor – vi kallade ju vår lilla Smilla för snöflingan när hon var liten, just för att det snöade stooooora lugna flingor när hon föddes, ni vet sådana som lägger sig som stora kattassar på fönsterrutorna, ni hittar den HÄR.

 

 

 

Vi har inget glitter i vår gran, jag tycker om när alla kulor syns mycket istället, och granen är så fin i sig själv, men jag har däremot en stjärngirlang från Tine K i guld.

Trumpeten är från Walther & Co ni hittar liknande HÄR / Vinrött sammetshjärta från HM Home / Guldkula i bakgrunden från Newport

 

 

Den här silverspiran fick jag och Jimmy från mina föräldrar första julen vi firade tillsammans – då utan ett gemensamt hem, men året därpå så hängde den såklart i vår gemensamma gran och har gjort varje år! <3

 

 

 

Året innan vi fick Smilla gick jag loss på julkulor från DayHome – älskar den här jullåten, så den här kulan kommer alltid hänga med.

 

 

 

 

Som den skata jag är, älskar jag guld och glitter – den här megakulan får en hedersplats i mitten av granen.

 

 

Julgransmattan hittar du HÄR.

 

Under granen trängs paket inslagna i årets julpapper från Ikea – riktigt fina papper i år, så alla klappar hos oss går i beige och rött. Siden och sammetsband i mörkrött.

Har ni klätt granen än? Vilka färger har ni i granen?

Ha en mysig dag,

Kram M

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Iris

    Alltså vilken dundergran?? kliar i fingrarna efter att få samla på mig lite kulor varje år från och med nu så jag får en liknande samling✨ Men du, inlägget uppe, du började väl ändå inte med uppdrag för Erikslund hösten 2018? det är ju längre än så! Så fin skyltning btw! puss! ♥️

    1. tandlakarvillan

      Tack hjärtat! Åh det är så kul att ha lite olika, några nya varje år så har man en samling sen! Nej oj jag menar såklart 2017, ska ändra det! Tack :-*