Tandlakarvillan

VARDAGSRUMMET SÅHÄR SER DET UT

Godmorgon mina fina,

Här är resultatet av golvet som pappa slipade ner och vitlackade i helgen. LYCKAN alltså, jag har väntat, längtat och tjatat om det här sen vi flyttade in, men inte förrän jag drog min tredje sticka under nageln och utlöste lite hot om att måla golvet själv, fick han fart och bestämde dag för att göra det.

Resultatet blev låååångt över förväntan! Alltså, jag älskar det. Rummet känns så mycket större och det är en superfin nyans verkligen, och det bästa av allt – alla fläckar, hål, stickor och ojämnheter är borta OCH den rödbrungula färgen.

Det har nästan känt som ett handikapp att husets vackraste rum inte gått att fota i helhet pga nyansen på golvet, det har sett tokrött ut på alla bilder och jag vill inte dra ner färgmättnaden i mina bilder för att jag alltid vill ha det så nära original som möjligt.

Härinne ligger min förkylda sötnos på ullpläden från Classic Collection, hihi, hon har bra smak precis som mig 😉 Nej det är inte jag som placerat henne här, men även hon älskar vardagsrummet som har den absolut bästa energin i hela huset. Alla trivs i det här rummet och det har ett helt amazing ljusinsläpp.

Det mesta härinne behöver en uppfräschning, taket måste målas, spisen och lister/socklar och skjutdörrarna. Jag funderar på att ta väggarna när jag ändå håller på, och eventuellt måla in spisen i samma nyans – lite osäker på det än så länge, jag kan inte riktigt bestämma mig!

På den tomma väggen vill jag platsbygga en gigantisk hylla – mannen tror INTE att jag kommer kunna göra det själv, vilket som alltid triggar mig.

Vadå INTE kan? Morr..

Här ser ni en liten bit av skillnaden på golvet, det i hallen och matrummet har fortfarande samma rödbruna nyans och kommer att göras om på samma sätt om två helger. Jag kan knappt förstå att jag kommer ha det så fint och fräscht härnere, jag får en helt annan energi när det är fint runt omkring mig, och avskyr att ha saker ”hängandes” över mig som ska bli gjorda. Efter vardagsrummet är det stora entrén (som jag står i på det här kortet) som ska renoveras.

Jag har en ganska färdig bild av hur möbleringen ska se ut, och vilken ny interiör som ska in här, men mer om det sen.

Tills dess njuter vi av det finaste golvet jag sett – vårt originalgolv från 1924 som varit med om så mycket kan jag tro, tänk att det snart är 95 år gammalt, det är svindlande. Man undrar vad som hänt inom dessa väggar sen dess.. En sak är nog säker, ingen har väl någonsin älskat Tandläkarvillan på samma sätt som jag.

Ha en fin dag,

Kram M

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.