Tandlakarvillan

KAN DET BLI SOM VANLIGT?

Godmorgon mina vänner,

Vi blickar ut från köket mot matsalen och jasmindoften sprider sig över hela nedervåningen, jag fyller dagligen på med nytt i vaserna och snart har även våra jasminbuskar blommat över. Vi har nog ingenting i trädgården som blommar sådär härligt under Juli – det skulle vara den kvarlevande lavendeln då, annars sjunker veckopengen på snittblommor en hel del under sommartid. Är det samma hos er?

För den uppmärksamme ser ni att det dinglar en ny lampa med glaskupor ovanför matsalsbordet, en i tyg var vår sovrumslampa som flyttat runt lite efter att ha varit ute på styling för något halvår sen, jag är så sugen på nya stolar in hit, och ett nytt bord. Det bordet vi har är perfekt när man är många, vi får plats runt 16 st om vi skjuter ut det, däremot är det alldeles för brett för rummet och alla småbarn pangar pannan rakt in i kanterna när dem springer förbi. Men nya möbler får vänta lite – jag skulle gärna ha ett ovalt matbord, tipsa om ni vet, ni är ju så bra på det.

Nu är jag och Smilla inne på fjärde semesterdagen, och jag har känt enorm stress över att inte hinna med och prestera, dvs svara på mail, fota samarbeten, blogg och instagram, träna och göra färdigt sovrummet som jag renoverar, samtidigt vill jag ingenting annat än att hon ska ha ett långt och härligt sommarlov – lite dubbelt det där. Det är svårt för mig som mamma att försvara mitt arbete som egen företagare, mest inför mig själv, jag kan ju vara flexibel, vilket är urhärligt, den jag behöver vara lite mer hård mot är nog Smilla, eftersom hon pratar nonstop från tidig morgon till sen kväll, hon vill ha mitt fulla fokus 24/7 och om jag inte ger henne det, får jag dåligt samvete. Egentligen skulle jag kunna sätta på ett barnprogram en stund och be henne ta det lite lugnt ett tag medan jag hinner med lite jobb, vi är ju tillsammans hela tiden ändå, det är svårt bara, för mammahjärtat, varför ska man alltid ha dåligt samvete som förälder?

Någon som känner igen sig..?

Det känns som att jag kommer få lägga en månadslön på glödlampor nu, he he, vi har tre nya lampor med kupor och takspottarna i köket har fortfarande inte lampor i sig.

Idag ska vi åka till min kompis som har en dotter i Smillas ålder, kanske mammorna får sitta en stund och dricka kaffe tillsammans. Vad har ni för planer?

Kram M

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.