Tandlakarvillan

VECKANS HEMNETGODIS

Hej vänner,

Veckans hemnetgodis gör comeback igen – jag kör ju när jag ramlar över något extra härligt, allt som oftast Östermalmbaserat och vansinnigt snyggt och överdådigt. Ställer mig återigen frågan: Finns dessa lägenheter ens i Vässan? (Västerås för er utomsocknes) Tror inte det. Jag har nog som mest sett en fyrarummare i de äldre husen runt city – men jag fortsätter mina efterforskningar förbrilt efter någon typ av drömlägenhet runt cityringen som jag ska lägga vantarna på när jag blir lite äldre, och inte har en skock ungar runt mig som är i behov av lite trädgård och sånt.

Vi fortsätter till drömlyan på Östermalm, på lite över 200 kvm – just a simple home for two, som Carrie sa i den första Satc-filmen, ni som vet, ni vet.

Ni ser ju såklart att det inte fullt ut är min inredningsstil, men det gör ju ingenting. Jag älskar när man är enhetlig genom hela hemmet. Det är jordnära toner med mörka träinslag, fotokonst och bandposters som mixas med glasvaser, rotting och mjuka blommor. Kolonialt och påminner lite om en annons för Slettvoll, om än lite mer kvinnligt.

Sen är jag helt betagen i lägenheten, kolla stucken ovanför dörrposten, detaljerna i sovrummet ovan, de runda fönstren och dubbeldörrarna, för att inte tala om fiskbensparketten som gör att hjärtat slår några extra slag.

Jag ska visa er det magiska rummet också – var bara tvungen att samla ihop oss innan vi fortsätter i detta överdåd, för vi ska entra rummet som ger mig lite andnöd, möjligtvis för att jag själv har två minimala toaletter som är totalt opraktiska, och jag är grön av avund när jag ser dessa äldre lägenheter som helt plötsligt har skapat oaser i sina badrum, det som tidigare var ett bortglömt litet skrymsle, och bara innefattade det mest nödvändiga, en toalett med en duschslang på 1/2 kvm.

Kolla här..

Ett badkar mitt i rummet, en sittdusch och en liten bastu – och även badrummet går helt i linje med resten av lägenheten. Och vad hittar vi, om inte pardörrar i glas, ut på en liten balkong mot innergården – äh, håll i mig. Här kan vi ligga i badet och samtidigt spana på grannarna eller höra fågelkvitter.

Så för er som har 30 mille extra, och vill håva in en sexrummare en tvärgata från Strandvägen, föreslår jag att ni tar er en titt på Styrmansgatan 3 som förmedlas via Lagerlings, där jag även lånat bilderna ifrån, eller bara dröm er bort.. Det kan vara nog så härligt!

Önskar er en fin måndagskväll,

Kram /M

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.