Tandlakarvillan

BALANSEN MELLAN RUNT OCH FYRKANTIGT

Med risk för att låta tjatig.. men vilket väder vi har! Det känns som att vi har så mycket karma-poäng att plocka efter de senaste tre somrar som passerat, eller låt mig säga, regnat och blåst bort. Den här pingsthelgen har bjudit på sol, och bad hemma i trädgården, trots värmeböljan som dragit in över oss senaste veckorna, har faktiskt inte utomhusbaden öppnat än, tyvärr.

Idag hade Smilla sin kompis från förskolan över under eftermiddagen, sen avslutade vi dagen med att grilla hos mina svärföräldrar, mysigt – jag lämnade dock kameran hemma, så ni får se lite nya bilder på matplatsen istället.

Nu är de flesta större inköpen gjorda till köket – jag väntar på min plafond som kommer vilken dag som helst, och att byta ut matstolarna ska vi också göra, men inte just nu, våra gamla får duga ett tag till, även om de förstör min helhetsbild 😉

Jag har skrivit om det tidigare – men jag har valt in flertalet runda former i köket, eftersom utformningen är fyrkantig – vårt kök går i L-form med en köksö på det som bryter av rummet på mitten. De runda formerna mjukar upp det hårda, och jag har valt klotlampor i synliga socklar i taket ovanför köksbänken, runt matbord, med runda lampor ovanför, takrosetter med rund form, och även spegeln på väggen – tillsammans blir det väldigt harmoniskt och mixen blir väldigt fin. Det är ett tips att tänka på när ni inreder era hem – balansen mellan runt och fyrkantigt, för mycket fyrkantigt blir ganska boxigt och enformigt, helheten blir lite off.

Om ni scrollar upp till den första bilden, är det den här vyn man ser från spisen – runt bord + runt spegel + rund lampa, det blir mjukt och mysigt, även om materialvalen och färgen inte alls är ”mjuk”, utan i metall och svart betsad, men som sagt, formerna blir mjuka för ögat.

Jag vet, jag kan verkligen nörda loss på det här hur länge som helst, så vi bryter här.

Spegeln är mörkgrå 80 cm från Åsby, ni hittar likadan här / Vitrinskåp från Jotex / Lampa från Sleepo

Ha en underbar kväll,

Kram M

Inlägget innehåller reklamlänkar

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. @johsefine

    Åh nu blir jag nyfiken på vilka drömmiga stolar du önskar dig? Berätta snälla 😘♥️ Det är sååååå fint så jag börjar grina!!! puss o krM