Såhär inreder jag köket – Tandlakarvillan
tandlakarvillan

Tandlakarvillan

Såhär inreder jag köket

Godmorgon vänner,

Vad skönt med lördag, och solen skiner. Det hade varit ännu skönare om Smilla inte var rödmosig i feber igen, precis som förra helgen. Idag har jag iallafall sällskap av mannen, han var borta nästan hela förra helgen. Den här morgonen funderar jag mycket på inköp och planering, vi har en hel del kvar att renovera och byta ut i huset, så nu är det viktigt att allt känns rätt i köket, inga felköp längre utan genomtänkt och långsiktigt, det behöver inte betyda designprylar, huvudsaken är att man får till helheten, det är lika viktigt som uppbyggnaden av köket tycker jag.

Här är lite inköp som ska till i köket, efter mitt tidigare inlägg om köksmöbler (HÄR ) börjar jag närma mig ett beslut, och det kanske inte ser helt ut som tidigare ((ha ha) så typiskt mig, eller hur, men det är därför beslut ska växa fram och inte skyndas på.

Vitrinskåp från Jotex HÄR / Lampa från Rum 21 HÄR / Spegel AYTM Från Designonline HÄR / Stol Muuto Designonline HÄR / Bordslampa Watt&Weke Designonline HÄR /

Stolen är inte helt bestämd än, jag tänkte ha samma stil på barstolar och köksstolar, och dem ska hänga ihop med lampan som ska sitta ovanför köksbänken, (den HÄR från Rum21) men den eller något liknande, helst vill jag ha sjuan-stolar, men det blir lite dyrt, eventuellt letar jag rätt på ett gäng till matrummet på auktion sen istället.

Taklampan är också något som jag tänkt på senaste dagarna, jag gillar ju den här Tage från Pholc, men den har inte varit aktuell tidigare, men när jag börjar pussla ihop helheten i köket så ger den väldigt mycket balans till övrig inredning.

Såhär tänker jag..

Rummet är avlångt och ganska smalt, och vår planlösning följer det mönstret, alltså ganska avlångt och kantigt, en köksö som bryter av rummet men gör helheten lite som en “labyrint” om man ser det ovanifrån. För att mjuka upp kantigheten har vi valt runda knoppar i mässing, vi lägger till synliga, runda glödlampor i taket i vita lampsocklar, och runda stora takrosetter i taket. Jag har även lagt till rundade former på lysknappar, och matplatsen är utformat efter ett runt bord.

Som ni ser på mina inköp är det flera runda former som kommer att mjuka upp vårt kantiga kök ännu mer, det är väldigt viktigt med balans i ett rum, mellan runda och kantiga former, eftersom vi har valt vita skåpluckor, och blå väggar väljer jag in lite svart för att det ska ge lite djup, jag gillar lite mer kontraster i inredningen.

Vad tycker ni, kan det här vara något? 🙂

Kram /M

Inlägget innehåller reklamlänkar

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
tandlakarvillan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.