Stuckaturlister i köket – Tandlakarvillan
tandlakarvillan

Tandlakarvillan

Stuckaturlister i köket

Inlägget är i samarbete med d-cor.se

Hej vänner,

Vi är i full gång att färdigställa köket som ni säkert har sett på stories för er som följer mig på instagram. När vi planerade köket tänkte vi på helheten och på att lägga ner lite tid på detaljerna, med tanke på att vi har ett ganska “basic” kök, vilket var ett medvetet val, baskök med fokus på exklusiva detaljer, materialval och färg.

En dröm har varit att ha takrosetter i huset, och när vi planerade köket bestämde vi oss genast för att sätta in ett slätt gipstak så vi äntligen kunde använda det. Jag började länsa nätet på stuckatur, takrosetter och lister och fastnade för D-cor.se som hade en uppsjö av just vad jag sökte.

Så – hur väljer man när det finns alldeles för mycket fint? Bra fråga! Det finns otrolig stuckatur, lister, rosetter, dekorationer helt i min smak, och tankarna vandrade än en gång iväg till den där sekelskiftesvåningen med knarrande trägolv.. Som vi faktiskt inte har. När jag kollat igenom deras sortiment gick det faktiskt ganska snabbt att bestämma mig.

Jag utgick från vilken stil vi har i köket, det är ganska kantigt och lite mer modernt, att sätta in för gulligt kändes fel, vårt hus är byggt 1924 och den årgången var inte så värst prålig utan mer praktisk gällande utsmyckning.

Som jag såg det hade jag två val:

1) Mönstrad taklist med släta takrosetter eller 2) Släta lister med mönstrad takrosett

Jag vill inte göra vårt hus till något det inte är, utan mer lyfta den potential det har, jag tror att man hamnar i rätt känsla när man tar in alla aspekter och tillsätter sin egen personliga stil. Valet föll på alternativ 2, och vi valde en Taklist som harmoniserar med våra golvsocklar och fönsterfoder, vi tänkte även in att vi kommer att ha elementskydd som är mer fyrkantiga. När stuckaturen kom hem så ville jag gråta, av lycka, ha ha, jag vill ju ofta göra det.

I helgen sprutmålades dem, och igår började mannen med vän att sätta upp dem, såhär ser det ut nu.

(För er som undrar över lampan ovanför köksbänken så provar vi lite olika modeller, strl och sken innan vi bestämmer oss)

Vi har en vägg och lite smådelar kvar, sen ska takrosetterna upp och allting ska fogas och målas in i samma färg som taket. Åh, blodet liksom rusar när det börjar närma sig färdigt, från att vi satte kofoten i köksskåpen den 10 juni förra året, tills inom några veckor då allt är på plats. Nu är det detaljer som är kvar, som kommer att göra ALLT. Och ni som tyckt att det har varit superfint, aint seen nothin’ yet, den färdiga bilden i mitt huvud är den jag vill visa er, och snart snart är vi där vänner, som ni peppat mig hela vägen, snart är vi i mååååål.

Ha en fin kväll,

Kram M

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
tandlakarvillan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.