Tandlakarvillan

Inspiration matplats

Hej vänner,

Hur mår ni den här måndagen? Jag har haft en typisk måndag skulle jag nog vilja påstå – hade styrt upp mig med fönat hår, brun utan sol och ansiktmask igår men vaknade pms-finnig, trött och med frissigt hår, ha ha ha, you can’t win them all – eller hur. Jag är fortfarande mitt i skyltningen, därav lite sämre uppdateringar på bloggen under den här perioden.

Efter jobbet fick barnen hänga och spela spel i köket medan jag lagade mat, ibland är jag ”hårda mamma” med ipads, mobiler och liknande, jag tycker tiden tillsammans är viktigare, att göra något annat än att svara på tilltal med en skärm i ansiktet (tonåringen är givetvis värst, Smilla har inte alls samma skärmtid) jag tycker även att tonåringar kan komma ner och umgås lite med syskon och resten av familjen, det gör mycket för både humör och samhörigheten, iallafall hemma hos oss. Vid dem här små tillfällena över ett spel, eller en fika, så får man ju även höra lite om dagen eller andra anekdoter som kommer lite spontant. Hur umgås ni till vardags med era barn och tonåringar? Själv har vi ett stort skåp i matrummet med pyssel, pärlor och spel, lättillgängligt att ta fram.

På tal om köket då.. Jag letar ju möbler till köket fortfarande, här är lite inspiration.

Min vän/bloggkollega Helenas matplats går inte av för hackor, älskar det här bordet mot hennes svarta kök, det är galet snyggt! Jag har ju haft turen att få sitta just där och äta mat, dricka kaffe eller spåna idéer i hennes fina kök och jag kan säga att det är ännu finare IRL. Stolarna är tyvärr uteslutna hos oss, Sally kommer klösa sönder dem, det vet jag, men bordet DET vill jag ha!

Bild pinterest

Här är det: DET här vill jag ha! Postade den här bilden för någon månad sen på min instagramsida och exakt såhär vill jag ha det i köket. Sjuan tillsammans med runt marmorbord. Jag har planerat köket efter ett runt bord, men det är SÅ svårt att hitta. Det HÄR från Ox Denmarq (Rum 21) är supersnyggt men jag vill hellre ha underredet som på bilden, jag kanske måste hitta en bra smed?

Bild pinterest

Det här tycker jag också är så galet fint (Skulle kunna var något till matrummet)- men som sagt, vi behöver ha ett runt bord till köket.

Bild pinterest

Supersnygga stolar tycker jag – har ju kollat på liknande barstolar och det kommer bli i svart – om ni minns dem, HÄR (från HAY, Rum 21). Lampan är ju så himla snygg – men jag tror att det kommer bli den HÄR från Flos.

Så, marmorbord, sjuanstolar, svarta barstolar och en Flos i taket – vad tror vi? Hit eller shit?! Mannen som svor över att jag inte kunde välja ett två-pack knoppar från Ikea för 29 pix, vi låter honom leva i ovisshet om köksmöblerna ett tag till, va? Vi gör det.

Ha en fin kväll,

Nu väntar Netflix.

Kram /M

– Inlägget innehåller reklamlänkar –

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.