Tandlakarvillan

Dagen före dopparedagen och julaftonsmorgon i Tandläkarvillan

Godmorgon mina vänner,

Julen är inte över än, vi välkomnar annandag jul idag, och vi ska iväg på brunch hos mina föräldrar och vidare till svärmor efter det. Jag ville titta in och säga hej, och ge er en uppdatering från sist vi sågs, dagarna springer ju förbi när man umgås med familjen, så idag smög jag upp i lugn och ro (trodde jag) för att hinna med bloggen.

Jag fick däremot sällskap av en katt som ville leka, och efter det en dotter som ville mysa 😉

Vi startar iallafall den här julsummeringen med den 23:e december – dagen före dopparedagen. Vi fejade på halva natten, jag och mannen, för att få iordning allting för att fira jul hos oss. Smilla hade sin bästis över under eftermiddagen, och sonen hängde hemma och insöp atmosfären i det ny-gamla vardagsrummet, ibland händer det mycket under en mamma-vecka, ha ha!

Den 23 december är den enda dagen på året mannen får stå i köket hela dagen, han fixar köttbullar, skinka och knäck. Jag kan absolut INTE fira jul utan hans köttbullar, det absolut godaste på julbordet.

Jag städade och slog in julklappar, dukade och tvättade..

I år blev det två dukningar, eftersom vi var hemma hela dagen. Vi bestämde oss i år för att fira jul på morgonen med barnen och öppna julklappar tillsammans bara vi fyra, för att sen ta emot min familj på grötlunch och sen ha ”traiditonellt” julfirande hela dagen hos oss. Tidigare har vi delat upp oss och åkt hit och dit, men vi vill slippa det, så dem som ville var välkomna till oss, för att göra det enklare blev det grötlunch, och julmiddag på kvällen, då behöver ingen som kommer hit fixa någonting.

Julfrukosten serverades i vårt nya kök, med en tillfällig matplats tills vi beställt nya möbler, nya julstjärnor i guld från Newport.

(Ja, vi ska beställa fönsterputs nu när köket är färdigt.. Oh my så dem ser ut!)

Ny servis från Broste – muggar från Newport, skålar från Åsby, gamla silverbestick, tygservetter i linne från HM, vattenglas från Svenskt tenn.


Jag fullkomligen älskar nya servisen och ska komplettera med assietter, ni hittar den HÄR och HÄR.


Över till julklapparna – barnen hade paket i sina strumpor och under sin egna lilla gran på övervåningen, sen bestämde vi oss för att öppna lite tillsammans för att det inte ska bli så mycket när alla är samlade. En väldigt bra ide tyckte vi, då vi fick lite familjetid bara vi fyra och barnen hade köpt till varandra och öppnade tillsammans, så mysigt.

Självklart så fick Sally paket <3

Varje år lämnar tomten ett paket till alla i familjen med varsin pjamas, som jag skrivit om tidigare, en mysig tradition som ingen av oss vill vara utan. Årets pyjamasupplaga var lite olika, ingen matchade den andra i år, som tidigare år.

Mammans nya pjamas är från Hunkemöller, och barnen som redan bytt om efter första paketet. Smilla i pyjamas med enhörningar från Lindex, Melvin i rutig pyjamas från HM.

En tjej som blev överlycklig av en glitterklänning i guld, som hon önskat sig!

Och sonen som föredrar ett litet annat typ av mode 😉 Ett lite dyrare sådant..

Så, barnen var kittade för dagen, frukosten avverkad och vi förberedde dukning nummer två inför gästernas ankomst. Jag avrundar del 1 i vårt julfirande och återkommer med dukning nummer 2, julfirandet med familjen och lite nya bilder på vardagsrummet och det nya som flyttat in.

Vi ses sen helt enkelt, vi har en massa att avverka innan vi är färdiga här.

Kram /M

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.