Färgval till köket – Tandlakarvillan
tandlakarvillan

Tandlakarvillan

Färgval till köket

Hej vänner,

Jag är SÅ pirrig nu (ha ha) men äntligen ska jag outa köket och mina val. Jag har känt mig så tråkig som inte delat det här med er tidigare, men det har varit så mycket val att ta, och jag har inte velat att någon ska påverka mig, tycka, tänka eller få mig på något annat spår. Jag har helt enkelt litat på min egen känsla för vad jag (vi) vill ha, och det är faktiskt svårare än vad man tror, när man jobbar med inredning, det är enklare att ta beslut åt andra, när det kommer till mig själv och mitt är jag otroligt velig, jag står nästan inte ut med mig själv (det gör inte Jimmy heller för den delen, men han lämnar alla val åt mig)

Sen stöter man på problem på vägen och då får man ta nya beslut, och kanske frångå från grundtanken vi hade, men nu har vi kommit långt, så nu känner jag att ni får se det, lite oredigerat och halvfärdigt – men ändå. Vi har ett kök (nästan) och om några veckor kommer bänkskivan.

Tadaaa – såhär ser det ut från baksideentren/groventren där vi i familjen går in. Minns ni hur det såg ut? Jag ska ge er före och efterbilder när det är helt färdigt.

Det här har alltså varit två rum, ett kontor/sovrum och det mest opraktiska köket i världshistorien. Att få till planeringen på köket var en riktig utmaning, vi har ett långt och smalt rum med tre stora fönster, vi har planerat om köket vid fyra olika tillfällen. Att dra om vatten är en dyr historia i ett gammalt hus, och ibland en väldigt dålig idé om man som vi, har källare med lite lågt i tak.

Rummet är ca 7,6 x 3,3 m, jag ville ha symmetri i köket med lika höjder, undvek överskåp då jag har en annan plan för köksbänken, vid fläkten kommer det att bli en köksö – något vi vägrade kompromissa om, därför planerade vi om köket så många gånger, så vi skulle få plats – här kommer ungarna hänga JÄMT, det vet jag.

Nu kör vi valen istället, och hur jag tänkt.

Köket blir vitt! Vi hade väldigt många diskussioner om vårt färgval kan jag lova. Mannen ville ha grått, jag ville ha svart så det här var väl någon form av kompromiss då vi båda vägrade varandras val. Vitt är ett säkert kort det får man ändå säga, Jimmy var rädd att jag skulle tröttna på svart, och jag har tröttnat på grått, så det blev vitt, och det känns väldigt bra nu.

Eftersom vi körde på vitt kök ville jag ha färg på väggarna, vi har ett väldigt ljust rum med tanke på vårt ljusinsläpp så jag vågade mig på en färg och då inte grått. Jimmy var så skeptisk mot färgvalet, han tyckte jag hade tappat det helt när jag visade vilken färg vi skulle ha, men jag stod på mig, jag har helt snöat in på blått och ville ha något annorlunda (även om blått blir mer och mer vanligt) vi är båda så nöjda med resultatet, och han har andats ut nu 😉

Vi hade hela tiden tänkt att vi skulle spara vårt trägolv som låg under laminaten, men när vi rev upp spångolvet så var golvet upphackat och fullt med tjära, så vi fick tänka om helt. Jag var superbesviken, vi har trägolv i hela huset annars och jag hade sett framför mig mitt vita trägolv i köket – vi hade heller inte budget för ett nytt trägolv,
eller fiskbensparkett som jag gärna hade valt. Att välja en parkett, eller klickgolv kändes inte aktuellt hos oss, eftersom det möter det andra trägolvet mot matrummet tyckte vi det kändes fel, det blir snyggare att bryta helt och göra köket mer eget.

Valet föll på en vit/grå rutig matta, vi hade det här golvet i vår lägenhet, och la in det golvet redan 2012, vi gillade det supermycket då, och när vi var tvungna att tänka om tyckte vi båda att det kändes som ett bra val. Om vi sen vill lägga fiskbensparkett kan vi köra det ovanpå.

När vi la in golvmattan och såg det kvällstid med bygglampa ville jag gråta. Till väggen och dem vita skåpen kändes det som en hamburgerrestaurang från 50-talet, jag började svamla om att vi kunde öppna en kiosklucka på ena sidan köket, sätta upp en neonskylt på gaveln med “Mimmie burger” och börja säljare burgare till förbipasserande (vi har ett gångstråk vid huset)

Mannen var på, och tyckte jag gjort helt galna val, och jag var helt knäckt! (Ha ha ha)

Vi var så trötta den veckan, herregud!

Så lämnade vi köket några dagar, och gick igenom det i dagsljus, samma dag jag skulle köpa nya färgprover sa jag till honom att jag var kär i färgen och vägrade måla om, och han höll med. Ja, och så blev det så att köket egentligen blivit precis som vi planerat, och hur snyggt som helst, det insåg vi när vi sovit ikapp litegrann.

😉

Det kommer vara utanpåliggande spottar i taket ovanför köksbänkarna – vi tycker det passar bättre till huset än att fälla in dem i taket. Vi har mixat moderna val och äldre detaljer, både för att det ska passa vår stil, men även för att tänka på huset, och vad som passar in, det är ändå byggt 1924 – och kommer bli husets hjärta, jag är så mån om min Tandläkarvilla, och alla val jag gör ska kännas rätt.

Så ikväll kommer min svåger och fortsätter med elen (vi har dragit om rubbet inkl bytt proppskåp) jag ska beställa handtag, kran och lite annat, och så inväntar vi bänkskivan.

Mer om detaljvalen kommer, och färgkod och vad golvet heter.

Men nu – ja nu har vi ett halvfärdigt kök, och det känns galet härligt på alla sätt.

Sen har jag ju planerat mitt kök efter en lampa, som jag nu klickat hem, ett riktigt drömköp!!! Den finns även på Rum21 och ni hittar den här. (klick)

Så, vad säger ni? Var det någon som gissade rätt på färgerna? 😀

Kram /M

Här . här och här kan ni läsa mer om renoveringen.

– Inlägget innehåller en reklamlänk –

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
tandlakarvillan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.