Tandlakarvillan

Så får du till din tavelvägg

Godmorgon mina vännner,

Idag tänkte jag ge er en liten inblick, i en liten del av vad jag gör i mitt företag, förutom att styla bostäder inför försäljning, eller dekorera gallerior, så hjälper jag privatpersoner med deras hem – ett väldigt hedersvärt uppdrag, och vansinnigt roligt. De flesta kunder blir som nära vänner, och man blir ganska lätt lika fäst vid deras hem, som i deras personligheter.

Att inreda ett hus är en process som kan ta väldigt lång tid, givetvis beroende på hur stort hemmet är, ibland gör jag nätbaserad rådgivning för långväga kunder, eller kunder som inte behöver ha mig hemma, utan som jag lånar ut min hjärna till lite då och då, kommer med en översiktsplan och detaljplan och sen färdigställer dem själva. I det här fallet är det inte så, utan vi kör hela processen tillsammans, åtminstone så mycket som det går, huset är runt 350 kvm, och mycket ska falla på plats, ett projekt som tar lång tid, men det är så fint att se det formas rum efter rum.

Den här veckan fortsatte jag att göra om kontoret åt mannen i huset, som vi påbörjade i somras. Vi väntar på leveransen av ett brickbord, ska köpa till vägglampa, taklampa, matta och gardiner och lite annat piff, så jag möblerade om och ställde iordning det vi hade nu, och sen hängde jag vår planerade tavelvägg – och det blev precis så bra som jag hade hoppats.

Tavlor gör så otroligt mycket för ett hem, oavsett vilka tavlor man väljer. I kontoret har vi valt en maskulin stil med läder, skinn, sammet och med toner i brunt, svart, råmässing, senap, blått och grönt.

Att rama in något så trist som en dator eller en tv tycker jag är ett superbra trick att få med något praktiskt i inredningen, för att det inte ska ta för mycket fokus när han jobbar har jag valt ramar i samma färg, och liknande motiv på bilderna. Placeringen av ramarna ger också ett lugnare och mer enhetligt uttryck, än om jag hade hängt dem i olika nivåer, genast känns det som att det blir mer rörelse, och kan upplevas stressande i en miljö där man behöver fokusera.

Och ett tips när ni hänger den här typen av tavelvägg är att mäta, mäta mäta. Ramarna jag har här, har lite olika baksidor och placering på sina hängen, det betyder att alla måste måttas separat för att hänga i linje (en laser är att föredra men jag gjorde detta med tumstock, penna, skruvdragare, spik, hammare och tavelkrok. Fick använda skruv till dem två nedre pga upphänget)

Tavlorna kommer från Newport, och ni hittar dem här. Även skrivbordet, papperskorgen och facken i läder kommer från Newport, så snygga – eller hur!

En liten sneekpeak på vitrinskåpet jag förvandlade till hylla, ni ska få se hela när det är färdigt, vi ska bara få till lite mer böcker, lådor och andra detaljer!

Visst blir det fint, ska bli så kul när det är helt färdigt. Tack H för att jag fick fota hemma hos er <3

Hoppas ni vågar er på tavelväggar därhemma nu,

Kram /M

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.