Tandlakarvillan

I den gamla Lanthandeln

Så var vi tillbaka i Dalarna, och jag och svägerskan drog iväg på loppisrunda, igen.

Precis som varje år, gör jag ett besök till Hansjö Lanthandel som ligger påväg till vårt hus, jag har passerat det här vackra huset i ungefär 30 års tid och ojat mig över varför ingen barmhärtig tar hand om det här lilla slottet. Det stod obebott och fallfärdigt så länge.

Sen blev det alltså till salu OCH är numera en butik i den gamla lanthandeln. De gamla hyllorna är intakta, vackra kakelugnar ståtar därinne, och gamla tapeter som påminner om tiden då ”det begav sig” (gissar att dem är restaurerade nu) det här är liksom meckat för en husjunkie som jag, och ingenting man får missa för allt i världen, om man passerar Orsa.

Bland uthusen kan man göra fina fynd.

Så, utanför alltså, mot vägen möts vi av den här fina (och numera) trendiga träpanelen.

Ska vi gå in?

Den här lilla retro hörnan var ny sen förra året, ett roligt inslag i den här butiken tyckte jag, här ryms de mesta tidsepoker.

Jag handlade litegrann (ni ska få se imorgon), men lät bli de större möblerna då jag redan har ett skrivbord och en jädrans massa speglar att släpa hem (som luktade koskit när vi köpte dem så jag fick spola av dem hemma vid uthuset, ha ha ha! Dont tell my man… fraktade ju hem dem till stugan i bilen, sen fick jag vädra en stund..)

Om ni vill se hur det såg ut förra året, in och kolla här. Förstår ni att jag hade en treåring med mig in i det här då? Utan koppel! (Ja, jag brukar kanske inte koppla henne.. men ni fattar) Svettigt kan jag lugnt säga, i år var det en fröjd att spatsera runt här helt alena.

Har ni något bra loppistips att dela med er av?
Kram /M

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.