Tandlakarvillan

Livets rätt

Något av det godaste jag vet är skagen, gahh.. Helst vill jag såklart göra den själv, ha massor med citron och dill till och ett riktigt gott bröd, då kan jag äta ihjäl mig.

På toppen ska det ligga handskalade färska räkor, och sen vill jag ha ett iskallt glas bubbel till, mmmm..

Det här svängde vi ihop häromkvällen och jag skulle nog kunna leva på det här hela sommaren, det här och charkisar.


Det här behöver du:

Creme freishe

Majonäs

En knippe dill

Räkor ca 1/2 kilo

Röd rom

Citron

Rödlök

Svartpeppar


Jag kör det mesta på känsla, men ca 2 dl crème freishe, blanda med 1 1/2 dl majonäs, hacka 1 rödlök och blanda i, någon sked rom och citronsaft, riv i lite skal och ha i svartpeppar och dill efter smak 🙂


Ja och så räkorna givetvis, dela och ha i allt i röran, och spar lite till dekorering ovanpå. Brödet är grekiskt lantbröd my favourite – stek i smör. Mannen grillade dem så det blev lite bränt på kanterna.


Besticken fyndade jag här , häromveckan, dem ska putsas. Fina eller hur! Så maffiga.

Trevlig fredag till er förresten!

Kram /M

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.