Tandlakarvillan

En dag bland karuseller och lejon

Godmorgon mina vänner,

Nu sitter jag med en kaffe i soffan och kollar igenom gårdagens bilder. Vi skulle ta en liten sovmorgon idag men vaknade av att våra grannar spelade radion på högsta volym i trädgården vid 8. Vaknade till skrålande ”mercy”, och en skarp spansk stämma som vrålade utanför, nåväl, dem är charmiga så det fick passera, även om mitt morgonhumör skulle kunna gå till historieböckerna, som tidernas värsta.

(Vill bara poängtera att det inte var min Nathalie som spelade, vi har ju fler grannar, och Nattis är svensk/finsk, men uppväxt i Mellanöstern och till sättet very amerikan, vilket jag älskar, så nu har jag fått det sagt också)

Igår tog vi Smillis och begav oss till parken zoo – hennes första besök där faktiskt, även om vi tidigare år rivit av både Kolmården, Skantzen, Junibacken och Leksand Sommarland.

Världen gladaste tjej! Nu börjar hon bli lite större och vi fick lite mer inblick i vad hon gillar.. No chocker här. Hon ville åka karuseller. Och gärna snabbt ska det gå!

Vi har varit bortskämda med hennes storebror som vägrade åka karuseller, leka i lekparker, åka vattenrutschkanor eller göra något som verkade gå fort och vara lite over the edge. Han ville sitta bredvid oss och fika, som en liten farbror. Inget fel i det, men skillnaden nu är att vi far runt som skållade råttor med S. Livets härliga kontraster!

Vi började med tågbanor och bilar..

För att sen övergå till..

Dem klassiska karusellerna! Får man någonsin så mycket inspiration som på tivolin? Jag fullkomligen älskar miljön, gamla karuseller är så vackra, blinkade lampor, färger, ränder och rutor. Här kan man insupa en massa inspo!

Sen blev det uppskjutet, larven och ballongfärd.
Inget stop på vår lilla dam, hon ville testa ALLT! Och lyckan i henones ögon.

Vi testade ”larven”, lilla bergochdalbanan för allra första gången, och hon skrek ”mamma, upp med händerna nu! Nu kööööör vi” så hela tåget hörde, och alla sträckte upp händerna på kommando.

– Baby, stand back, pappa kastar.

Jag är glad över att han inte träffade den stackarn som stod därinne som reste upp dem här burkarna, vi hade antagligen blivit tagna för misshandel, ha ha ha!

Och den killen tyckte synd om S som inte fick kasta (hennes pappa är lite ”lätt” tävlingsinriktad) så hon fick en egen boll. Om hon fick ett gosedjur? Ja, av mamman som köpte ett i souvernirbutiken!

Sen kollade vi på djur, mamman letade efter utgången flertalet gånger, känner mig inte alls tillfreds med att gå bland dessa djur!

Smillas ansiktsuttryck när hon ser ett lejon på nära håll, ha ha!

Sen tog vi oss till parkenbadet där vår lilla Vattuman hamnade i sitt rätta element.

Tack älsklingar, och Parken Zoo för en mysig dag! Vi får lägga i en extra växel för att hänga med i vår fartfyllda unges tempo.

Har ni gjort någon rolig utflykt under sommaren eller har ni något tips för barnen?

Dela gärna med er!

Kram /M

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.