Tandlakarvillan

Höstnyheter hos Ikea

Hello darlings,

Ikea har släppt lite nyheter som kommer in i Augusti, såhär beskriver dem själva kollektionen:

IKEA välkomnar hösten med ett universum av djupa färger, gyllene accenter och en touch av tropikerna. Trivsel och värme förmedlas i en genomarbetad färgskala, vackra strukturer och taktila material.”


Kul att se att dem vågar använda gult tycker jag. Gult är en av de mest svårsålda färgerna, det vet alla som jobbat inom handel, men gult har ju verkligen gjort ett uppsving senaste året, och särskilt senapsgult som nästan alltid kommer igen på hösten, tycker jag har blivit mer och mer given året om, antagligen pga 70-tals influenserna som hägrar nu, och märken som t ex  Gubi och svenska Meli Meli lyfter de färgerna på ett snyggt, sofistikerat och coolt sätt.

Jag har själv alltid gillat senapsgult, och föredrar den framför de andra nyanserna, även om det känns lite uppfriskande och kul att Ikea valt att använda en mer citrongul färg till hösten. Så tummen upp för deras färgval i den här kollektionen, sen känns de tropiska mönstrena riktigt trendigt denna sommar!

Den här lilla lampan tyckte jag var riktigt söt och skulle göra sig fint på ett sideboard eller en hylla, gärna i ett stilleben.

Det här kommer bli ett köp för mig, nog för att just timglas inte känns som en rykande nyhet, det har funnits ett antal år, men jag gillar formen, och jag älskar färgen på sanden. Den här flyttar in till mig i augusti.

Det här kan även bli hösten då vi byter silver mot guldbestick. Även guldbestick har funnits många år nu, och jag trodde faktiskt att IKEA skulle ha levererat sin egen kollektion för dessa mycket tidigare. Lagerhaus var väldigt snabba på pucken här, och jag tror faktiskt det var 3-4 år sen som vi fick in dem när jag jobbade där, nåväl, mässing är här för att stanna – oavsett vad alla säger, och det kommer glittra i våra kökslådor i höst.

Och här kom dem, läderhantagen som vi sett både hos Superfront och By Lassen , Netto har gjort en ripoff och nu kommer dem finnas i var mans hem när Ikea lanserar ett, vad jag tror blir, ett mer plånboksvänligt alternativ. Välkommet – eller hur.


Vad tycker ni själva om kollektionen? Blir det något köp och isåfall vad?
Här kan ni se alla pressbilder.


Kram /M


Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.