Tandlakarvillan

Kornblått och kofot

Kornblått och kofot

Godmorgon godmorgon,

Äntligen lördag och jag tänkte starta dagen med att bjuda er på lite bilder på vår entre!

Jag har haft ett litet sidoprojekt här hemma, det är väldigt litet ändå, men gör stor skillnad. Jag pratar om hallen. Urk! Avskyr hallar, ha ha!

Vi har nämligen två stycken hemma hos oss, en på framsidan, en större mer pampig entre där trappen som leder upp till övervåningen är, den är också orenoverad än så länge, och ett dörrbyte behövs göras pronto! Hej och hå, ingen billig historia.

Sen har vi baksideentren, det är här familjen alltid går in, och det är här det vardagliga kaoset äger rum. Det är hjälmar, inlines, kickbikes, tusen skor, trettio jackor osv, you know the drill.. Hopplöst!

Efter den lilla omvandligen ser det nu ut såhär.

Tidigare har vi haft skohylla och knoppar på väggen vid spegeln, ni kommer se det på bilder längre ner, att dölja hål i en pärlspont är inte så enkelt, men jag har fyllt hålen med akryl, och sen har jag placerat kabelkanalen ovanpå alla hål, så den följer linjen i pärlsponten, smart eller hur!

En ny hatthylla har kommit upp, den här är från Rusta faktiskt. Jag har satt den nästan hela vägen upp i taket, vi har lite lägre i tak härinne. Korgen är från Tine K. Skohyllorna är egentligen handdukshyllor Gruntal från Ikea.

Andra sidan av hallen är kvar att fixa, jag ska måla om garderoben och ytterdörren och byta handtag på garderoben, eventuellt ska någon förvaring till.

I vår inbyggda garderob har alla några korgar var, och vi kan hänga in jackor och ställa in skor, jag har rensat ur alla vinterkläder och hängt i källaren, så skönt!

Vill ni se hur det såg ut innan?

Oredigerad verklighet.

Mindre hängare nu kanske, men mer organiserad garderob, och en stor spegel så hela familjen slipper traska in i vardagsrummet med skor varje morgon.

Vill ni se hur det såg ut när vi flyttade in?
Håll i er.

Alltså, ha ha ha, have mercy on my soul, så jäkla gräsligt! Det var inte bara det att väggarna var chockblå och golvet bajsbrunt, vårt klinkers lutade, det hade spruckit i mitten som var högsta punkten, tänk er ett hustak, där hängrännorna var sidorna av väggarna då. När vi lyfte golvet (Hej, jag tog kofoten och ett glas vin) var där…. bar mark. Under väggisolering. Bara kala rör, utan isolering, bortsett från väggisolering. Reglarna var gjord av en vindögd, dem diffade några centimeter från varje. Ni förstår det här arbetet, när vi bara skulle byta golv, he he he.. Vi åkte på att göra om rubbet. Och för att göra min pappa en tjänst skulle jag bestämt ha pärlspont, det finns inte en enda rak linje i hela hallen, varken mellan fönster och tak, fönster och golv eller tak och golv. Så roligt dem hade när dem kapade pärlsponten 😉

Så vad tycker ni?

Tryck gärna GILLA om ni gillar det ni läser!

Dags att starta dagen!

Kram /M

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.