Formex 2017 – Tandlakarvillan
tandlakarvillan

Tandlakarvillan

Formex 2017

Formex 2017

Hej vänner,

I torsdags var jag med min vapendragare Tess på Formex, vi hade egentligen bokat in hos på Kung Carl och gjort flera bordsbokningar över dagarna, tills den här mamman kom på att hennes dotter fyller år samma dag, ha ha, mother of the year alltså, ja ibland är man lite väl tankspridd, vi fick helt enkelt boka, men en dag kunde vi iallafall unna oss för inspiration.

Här kommer ett bildregn av sånt som fångades på bild.

Cat Cooee,har någon undgått dessa söta klot senaste året? Tror inte det, det var 2016 it-vas och finns i nästan var fashionistas hem, utom mitt. Jag har liksom väntat in den rätta färgen – och den färgen är här nu och den ser ni ovan. Det här är så mycket MOI så det finns inte, sött och coolt på samma gång – en ljuvlig pudrig beige ihop med en mjuk rödfärgad till, dör en smula.

Här är också lite nytt, Tess föll för den gröna färgen, det är supersnygg den med.

Snyggast och mest trendsäker monter – Jonathan Adler, hands down. Så mycket trend för vår och höst så det sjunger om det. Starka färger, 60 tals flirt med mönster, mycket statement pieces. Coolt, starkt, färgglatt.

Formen på denna spegel – vilken kedja tror ni blir först att göra en copycat av den? Ubertrendig!

Såhär i lite helhet. Tänk er att Östermalmstanten möter Austin Powers, någonstans däremellan, ha ha! Antingen älskar man, eller så hatar man. Det finns så mycket i det här som jag älskar, för det ligger ju inte så nära vår skandinaviskt nakna stil, men att addera galna detaljer, mönster, material, färger eller statement-pieces – ja det gör inredningen spännande och personlig. THUMBS UP!

Vi går över till AYTM – som också ligger i toppen för grymmast monter. Och mildare för våra svenska ögon, he he! Det är såååå snyggt, och så snyggt stylat.

Jag har väntat på att något märke ska snappa upp spegelboxen som Hanna Wessman gjorde tidigare i år, och se där – AYTM gjorde den till sin, och den finns både i guld och i koppar. Älskar förövrigt alla färger dem använder ihop. Den pudriga rosa, grönt i olika nyanser, blått, grått. Så sobert och snyggt!

Hos Olsen och Jensen fanns, som alltid, mycket bohemiska inslag och härlig keramik ihop med massiva träskåp och mässingskrukor.

Snowdrops Copenhagen gör alla bohemer nöjda, stora urnor, tuttade mattor och speglar i alla strl och formar. SPEGLAR är 2017 svar på 2015 ”fotografiska”-posters, låt mig lova att alla kommer tapetsera väggarna därhemma med speglar i alla färger och formar.

Ernst, som alltid supermysig monter, gott kaffe, härlig stämning. Jag är tyvärr inte den som ställer mig och blir fotad med andra människor, som ni såklart förstår ha ha, så det blev inget foto, annars verkar han ju himla trevlig och social mot alla som är i närheten.

Fint uppdukat hos Ernst – tänker mig denna dukning en sval sommarkväll i bästisens sommarhus – yes please.

Vi har inte sett slutet på Eucalyptus – eran, det är nog bara början ska ni se. Vattna vattna vattna säger jag bara. Jag har en sån här goding hemma nu ja, hög som tusan, jag gör allt för att den ska överleva vår torra vinterluft hemma.

Snyggaste barnmontern blir Nobodinoz – uuuuunderbara barnprylar.

För den romantiska bohemen fanns Gynning design och Odd Molly, och Ja, Gynning är snygg live, ännu snyggare än på bild om nu det ens är möjligt.

Odd Molly home

Paus för att titta i pop up shopen – inget köp blev det men fina saker var det.

Färgstarka decoföretaget Coco Form stod för inredningen i årets restaurang/cafe. Ett färgsprakande cirkustema med otroligt snygg och genomtänkt rekvisita.

Restaurangen får MINUS för att dem serverar mat på små papperstallrikar, ni vet såna där som är 15 i omkrets BIG NO NO för en lunch som ligger på över 200 kronor. Låt serveringen leva upp till inredning, mässa eller inte.

Innan vi åkte hemåt lyssnade vi på Jannike som är briljant på Feng Shui, och på årets trender. Sammanfattningsvis så bjöd Formex på en del godbitar, men inte supermycket ”nytt” i mina ögon, jag såg det mesta redan i höstas, men dem jag tycker var mest trendkänsliga var ändå Jonathan Adler och AYTM, mitt i prick för 2017.

Vi hade den läääängsta jäkla bilresan hem sen, det är tur vi har så kul ihop så man kan fnissa sig igenom 2 1/2 timmes bilkörning på kvällskvisten, Stockholm alltså, komplett omöjligt vid fyratiden.

Hoppas ni såg något ni gillade,

Kram /M

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
tandlakarvillan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.