Tandlakarvillan

The statement piece

The statement piece

Hej raringar,

Det är torsdag och jag längtar till helg! Hur mår ni?
Jag tänkte visa er en ny liten kärlek, som jag kallar statement piece. Såg att även Petra bloggat om den häromdagen, vi hade tydligen fallit för samma pryl, lite roligt! Vi har antagligen köpt den på samma butik också, ha ha.

img_0859_1

En porslinsfigur i form av ett människohjärta.

img_0861_1

Nu står den på en trave böcker i vardagsrummet – det enda stället jag har att ställa prylar för tillfället.

img_0864_1

Ni hittar den r. Dock har jag den stora storleken som nog bara finns i butik, jag har den glansiga, tycker den är allra finast. 

Jag tänkte vi kunde prata lite om statement-pieces. Dekoration om ni så vill, en udda pryl som sticker ut i inredningen, som bara är till för prydnad och inte fyller någon funktion. Tricket är att ha några utvalda, och att placera dem ensamma eller att samla ihop i ett stilleben med harmoniserande prylar till. Jag gillar att samla stilleben på- eller i någonting – ex. en bricka, ett fat, en kub. Eller en ensam pryl i en glaskupa, på en trave böcker/tidningar etc.

Några av mina statement pieces är bla: 

img_0639_1

Snäckbollar/Snäckboll. Går att placera ihop eller ensam, oavsett stor eller liten storlek, den på bilden är stor. Vet att ni är många som undrar vart den kommer ifrån och ni hittar den här.

img_0633_1

Loppade träfötter, eller en kaxig ljusstake. Jag gillar prylar som sticker ut oavsett om det är design eller ett containerfynd.

IMG_6130_1

Dödskalle i betong – dem är handgjorda och jag köpte på mig ett par på en gång, om någon är intresserad får ni höra av er 🙂

Av erfarenhet tycker många att det är svårt att få till stilleben snyggt, och visst kan det vara så. Ett tips är att blanda materialen (blankt, matt, nött, nytt, trä, metall etc) tänka på att mixa höjderna så att allt inte står i samma nivå, lyft upp ett doftljus på några böcker exempelvis, lägg till något grönt om det passar – snitt, en kvist eller en krukväxt av mindre slag och använd ojämnt antal så det inte ser för ”perfekt” ut. Tänk 1 – 3 – 5 – 7 etc. (Det här gäller stilleben, givetvis kan du ha två ljusstakar ihop!) Sen finns det ju inga regler här, jag tycker man får testa sig fram men mixen är det viktigaste. I ett stilleben brukar jag blanda en prydnadssak med andra funktionella saker t ex statementpiece, doftljus, en vas/blomma och några böcker. Då får man en bra mix och inte bara en massa prylar som står och ser fina ut. Har ni en större sak kan den göra sig bra ensam.

Lycka till med ert pusslande, lite senare idag får ni tips på aktuella statementpieces som finns i butik nu – håll utkik!

Kram /M

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.