Insamling- För varenda barns rätt till en trygg julafton – Tess
t3ss

Tess

Insamling- För varenda barns rätt till en trygg julafton

Detta är jag, Therese, ungefär 5 år. Jag sög inte på tummen, utan på mina två fingrar. Ser du handen i mitt hår? Den åkte alltid dit när jag inte mådde bra. I stort sett hela tiden var min hand i mitt hår. Jag snurrade håret runt mina fingrar och drog loss mitt hår tills det enda som fanns kvar där var en kal fläck. Detta var en av de saker som jag gjorde för att finna tröst och för att hantera mitt dåliga mående som barn. När jag sedan blev äldre förflyttade jag denna smärta till andra ställen på kroppen, på andra sätt. Julen var en av högtiderna jag fasade för som barn. Jag visste att alla vuxna i min omgivning skulle bli påverkade och att alla blev påverkade på olika sätt.

Då jag själv växt upp med alkoholiserade föräldrar vet jag hur man känner som barn. Jag vet vad man önskar. Barn i dessa förhållanden blir näst intill aldrig lyssnade på, därför känner jag att det är min uppgift att föra deras talan. Och jag hoppas att du vill hjälpa mig. Alla kan inte bidra med pengar, men alla kan klicka på “dela” knappen. Internet är en fin plats för att få fram budskap, och tillsammans kan vi stå för barnens. För att komma till insamlingen, klicka HÄR.

Det är varenda barns rätt till härliga och trygga jullovsminnen. För många familjer ökar alkoholintaget under just julledigheten. Vilket innebär att många barn går med en klump i magen långt innan jullovet ens har börjat, som fortsätter med ångest och känslan av att vilja försvinna. Den känslan infann sig hos mig som liten. Jag vill, tillsammans med dig, skramla ihop så mycket som möjligt för att kunna skapa härliga minnen till dessa barn. Och inte bara minnen – känslan av att de får komma till en trygg, varm och kärleksfull plats. Att dom får känna att som inte är ensamma.

Inget barn har valt att se sina föräldrar och andra i sin omgivning förändras av alkohol och allt vad det innebär. Pengarna från denna insamling kommer gå till aktiviteter tillsammans med andra barn och trygga vuxna utan alkohol. Jag har själv växt upp i en destruktiv miljö kring alkohol och att jag, i vuxen ålder, tillsammans med dig, kan hjälpa barn till den fina julafton de är värd, värmer mitt hjärta.

En del av min historia som jag delade på facebook tillsammans med insamlingen:

Det är julaftons morgon. Klumpen jag har i min mage kom inte igår kväll när jag gick och la mig. Den har varit där länge. I veckor. Jag hör hur julmusiken spelas nere i köket. Jag går ner. Det doftar tomtegröt och tallrikarna står framdukade. Där ser jag den. Flaskan. Glaset. Glaset som nästan är tomt för att snart fyllas på med mer. Captain morgan närmare bestämt. Flaskan blir tom och en ny öppnas. Jag känner hur jag bara vill bort. Jag vill inte vara här. I ren frustration häller jag ut spriten som finns kvar i flaskan, i hopp om att det var den sista flaskan som fanns hemma. Men det var det inte. Ännu en ny öppnas och jag får skäll i noter att jag hällde ut det som fanns kvar i flaskan och jag blir kallad det ena och det andra.

Vi åker iväg med en taxi för ett annat julfirande. I taxin sitter redan ett par andra vänner till familjen, vuxna och lika fulla som min förälder. Min förälder är så full att jag får hjälpa till att spänna fast bältet. Jag får ta allt ansvar. Jag är bara 9 år. Vid 9 års ålder har jag redan känslan av att jag inte vill vara kvar. Jag vill bort.

Detta är en liten inblick hur en julafton kunde se ut för mig som barn. En julafton INGET barn ska få uppleva. För 2,5 år sedan blev jag mamma till en son. Som förälder blir allt ännu mer påtagligt och det finns ingen gräns i världen för hur mycket kärlek och trygghet man vill ge sitt barn.

Därför har jag startat en insamling – där jag, tillsammans med dig, vill skramla ihop så mycket vi kan till VARENDA barns rätt till minnesvärda jullov. Pengarna kommer gå till jullovsaktiviteter tillsammans med andra barn och trygga vuxna, utan alkohol.

Det är varenda barns rätt till ett tryggt och minnesvärt jullov!

Kram Tess.”

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
t3ss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.