Tess

Chokladmousse 2.0

Som de flesta redan vet älskar jag att prova nya recept och framförallt nyttiga varianter av godsaker. De som känner mig kan intyga att jag är en riktig gottegris! Recept som detta älskar jag. Det går fort. är enkelt och det behövs få ingredienser som man för övrigt brukar ha hemma. Receptet fann jag här.

För denna nyttiga chokladmousse behöver du 

– 2 mogna avokados
– 0,5 dl kakao (jag hade i lite mer då jag vill ha ytterligare smak av choklad)
– 3 msk honung eller annan valfri sötning. Smaka dig fram =)
0,5 tsk vaniljpulver.

Gör såhär

– Dela och ta ur kärnan ur avokadon och gröp ur i en skål.
– Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa tills du får en krämig mousse.
– Servera i glas eller skål och toppa med det du känner för. Jag toppade med hallon, jordnötter och lite havssalt. Varvade även moussen med jordnötssmör. Mums!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frugan E

    Ser jättegott ut! Fast jag försöker gå ner i vikt så jag kör på ”vanlig” chokladmousse med sötningsmedel istället.. Avocado är väl nyttigt men rätt kaloririkt. Fördelen är väl då att det blir mkt mer mättande iofs och det är ju bra. Men undrar.. Känner man nån smak av den?

  2. Frugan E

    Ser jättegott ut! Fast jag försöker gå ner i vikt så jag kör på ”vanlig” chokladmousse med sötningsmedel istället.. Avocado är väl nyttigt men rätt kaloririkt. Fördelen är väl då att det blir mkt mer mättande iofs och det är ju bra. Men undrar.. Känner man nån smak av den?