Tess

Förmågan att unna andra framgång

Har du någon gång stött på avundsjuka när det kommer till din blogg?

Denna fråga fick jag ställd till mig på frågestunden och jag kände att jag redan nu vill svara på den då det handlar om så mycket mer än bara avundsjuka. Tycker att det är så viktigt att lyfta frågan och jag vill samtidigt dela med mig av mina tankar kring dom.

Svaret på den frågan är ja. För mig var den upplevelsen otroligt obekvämt då det blev alldeles för nära inpå och väldigt elakt från tjejens sida. Ett tag kände jag att jag ville polisanmäla henne då hennes beteende var långt ifrån okej och det hade hänt mer än en gång vid den tidpunkten.

Jag tycker att det är otroligt viktigt att unna andra framgång utan avundsjuka och speciellt en avundsjuka som går för långt. Att kunna unna andra framgång är en egenskap. Antigen har man den eller så har man den inte. Den egenskapen är så fin och den ska man vara stolt över, för den är sällsynt. Istället för att sitta och spekulera hur den tjejen du är svartsjuk på lever bör man istället fokusera på sitt eget och faktiskt kunna lägga tankarna på annat. Du kommer aldrig bli henne, men om du vill nå dit hon har nått och kommer nå, så kommer du ingen vart med att skriva elaka meddelanden. Förstår verkligen inte hur man kan lägga så mycket tid på någon som man är svartsjuk över en blogg? Det är så barnsligt och jag önskar att avundsjukan kommer dö ut. Det är så tråkigt hur avundsjukan gör med människor. Tror även det handlar om ens mående. Om man inte mår bra i sig själv kan man inte behandla sina medmänniskor bättre. Att sedan säga ”Jag är inte avundsjuk på dig”, det gör det bara ännu mer uppenbart. Avundsjukan lyser igenom dig.

Kom ihåg att håll varandra nära, var inte elak, var inte avundsjuk och spekulera inte hur andra lever. Du kommer inte komma längre för det- tvärt om. Ta hand och värna om ditt. Det är så viktigt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johannah

    Så bra skrivet! Har sjölv upplevt avundsjuka och jag försöker tänka som texten. Den som är avundsjuk önskar uppenbart att den har något som en annan har. Vad komiskt att hon sa att hon inte är avundsjuk, det gör det bara mer uppenbart ju 🙄

  2. Johannah

    Så bra skrivet! Har sjölv upplevt avundsjuka och jag försöker tänka som texten. Den som är avundsjuk önskar uppenbart att den har något som en annan har. Vad komiskt att hon sa att hon inte är avundsjuk, det gör det bara mer uppenbart ju 🙄