Äntligen fredag! – Systrarna Eisenman
systrarnaeisenman

Systrarna Eisenman

Annons

Äntligen fredag!

Äntligen fredag! Jag (Lisa) längtar så till den här helgen då det känns som senaste tiden har gått i ett. Förra helgen hade vi non-stop aktiviteter så nu ska vi bara ta det lugnt och äntligen fixa i trädgården. Det går snabbt nu och det är riktigt härligt att se hur allt blir bara grönare och grönare. Dessutom är det långhelg och snart Valborgsmässoafton!

Idag bjuder vi på en perfekt dessert att servera på sista april – chokladsuffé! Det är faktiskt inte så himla svårt att göra och blir så god!

Ha en riktig skön helg!

Foto: Helen Pé

 

CHOKLADSUFFLÈ
6 portioner

 

250 g mörk choklad (minst 70 % kakaohalt)
2 msk smör
4 äggulor
10 äggvitor
1 msk strösocker
florsocker

 

Värm ugnen till 175 grader. Smörj portionsformar och sockra botten och kanter.

Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Ta skålen från värmen och vispa i äggulorna, en i taget.

Vispa äggvitorna fluffiga i en ren skål. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills äggvitorna formar fasta toppar. Vispa dem inte för hårt!

Vänd försiktigt ner hälften av äggvitorna i chokladsmeten. Vänd sedan ner resten av äggvitorna och blanda om lätt. Rör inte för mycket, för smeten ska vara luftig.

Fördela smeten i formarna. Jämna till ytan med en kniv. Grädda i 12–15 minuter. Öppna inte ugnsluckan under gräddningen!

Sikta florsocker över suffléerna och servera dem direkt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
systrarnaeisenman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons