Hej härliga vardagen med Linas matkasse! – Systrarna Eisenman
systrarnaeisenman

Systrarna Eisenman

Annons

Hej härliga vardagen med Linas matkasse!

I annonssamarbete med Linas Matkasse.

För många är matlagningen på vardagarna en pussel att få ihop. Man vill gärna laga bra och god mat, men ibland är tiden knapp och den räcker inte till. Det ska planeras och inhandlas, och det tar tid. Vi känner verkligen igen det där – barnen ska på diverse aktiviteter, tider ska passas och ofta ska middagen snabbt fram på bordet till den hungriga familjen! Samtidigt är det viktigt att måltiden är en glädjefylld, lugn och härlig stund för familjen. Men ibland så tryter idéerna och inspirationen helt enkelt – även för oss som jobbar med mat, tänker på mat och lagar mycket mat!  Därför var det så otroligt roligt att få möjlighet att prova på Linas matkasse.

Om ni inte har provat på Linas matkasse tidigare tycker vi att ni ska passa på nu! Linas matkasse har nämligen ett supererbjudande. Som ny kund har du möjlighet att få deras prova-på-priser som ger upp till 50% rabatt. Du får också, på köpet, en skärbräda från Scandinavian Design Factory (värde 245 kr).  (Gäller endast nya kunder.)

Passa på att ta del av erbjudandet genom att klicka in HÄR och ange TACKEISENMAN vid beställningen.

Har du redan provat Linas Matkasse men vill testa igen? Klicka in HÄR för att få 200 kr i rabatt på valfri kasse!🙂


Vi har både två länge tyckt att matkassar som Linas matkasse är en genialisk idé, men tänkt att det inte är något för oss, då vi har haft (o)vanan att vilja laga det vi är sugen på just för tillfället.  Men vi måste erkänna att det var en otrolig befrielse när vi testade matkassen – att någon annan planerade vår veckomeny som innehöll en härlig variation av rätter som var fantastiskt goda och lättlagade. Dessutom slapp vi åka iväg till affären och handla, Efter att ha kånkat en och annan matkasse älskar vi numera hemleverans! Sådan lyx!

Monica provade den ekologiska kassen som bestod av bl a av här riktigt goda caponatan med mozzarella. För oss är det viktigt att tänka på vår miljö och vår hälsa, och väljer ekologiska matvaror så mycket som möjligt. Därför kändes det extra bra att få prova den här kassen, som innehöll minst 70% ekologiska råvaror. Här delar vi med oss utav receptet på caponatan.

 

Skär två aubergine i cm-stora tärningar. Grovhacka 1 gul lök och 4 tomater.

 

Hetta upp 2 msk olivolja i en stekgryta och fräs auberginen på hög värme till den har fått fin färg, 10-12 min. Lägg över på ett fat.

 

Hetta upp mer olivolja i en stekgrytan. Fräs lök och 2 vitlöksklyftor (pressade) 4 – 5 min. Tillsätt tomaterna, auberginen, 2 msk tomatpuré, 1 tsk socker, 1 tsk torkade oregano, 1 tsk salt, 1 tärning grönsaksbuljong och 2 dl vatten.

 

Sjud i 10-15 minuter.

Grovhacka 1/2 ask färsk basilika och tärna 1 påse mozzarella. Toppa caponatan med mozzarella, basilika och lite chili flakes. Servera med jasminsris.

 

Lisa provade 15-minuterskassen. Med tre barn, varav alla har flera aktiviteter, hinner hon inte alltid lägga så mycket tid på matlagningen.  15-minuterskassen bestod av fräscha, smakrika och näringsrika rätter som gick snabbt och enkelt att förbereda. Barnen blev också nyfikna på matkassen och ville gärna vara med och hjälpa till. Indiska seek kebab biffar med stekt lök, basmatiris och koriandersås blev barnens favorit.

 

Lisas favorit var fishtacos med mango,  morot- och limesallad, rysk yoghurt, koriander och lime på tortillabröd – en rätt hon garanterat kommer att laga fler gånger!

 

Nästa vecka ska Lisa prova eko-kassen och Monica 15-minuterskassen. Ska bli spännande att se vad det blir för smarrigt. Med tanke på det vi redan har provat så bådar det gott!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
systrarnaeisenman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Beatrice Överland

  Vi har haft Linas matkasse varannan vecka i över två år – och rekommenderar den till ALLA! Härliga recept med massa goda smaker, råvaror och rätter som inspirerar. Precis samma sak upplever jag när jag plöjer era kokböcker och recept. Tack för all god mat!

  1. systrarnaeisenman
   systrarnaeisenman

   Hej! Vad roligt att ni uppskattar våra recept. Och visst har Linas matkasse också inspirerande och goda recept! Igår gjorde jag piroger fylld med lins- och grönsaksröra – som mina barn älskade!!! Normalt hade jag aldrig kommit på att laga något liknande till dem. : ) Hoppas du tar del av deras 200:- rabatt för “gamla” kunder. Ha det bra! Vänliga hälsningar, Monica

Annons