systrarnaeisenman

Systrarna Eisenman

Annons

Pasta med grönkål, pinjenötter, citron och parmesan

Denna pasta med grönkål, pinjnötter, citron och parmesan la vi upp för två år sedan – men den är lika omtyckt idag! Det är faktiskt det receptet som har fått flest ”besök” här på bloggen! Det kan vi förstå – för det är en favorit hos oss också. Vill ni även göra hemgjord pasta hittar ni länken till det receptet längst ner i inlägget.

Grönkålspasta

.

Pasta med grönkål, pinjenötter, citron och parmesan

4 portioner

2 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
200 g grönkål
3 dl vispgrädde
100 g riven parmesan (ca 2 dl)
5 msk rostade pinjenötter
1 tsk rivet citronskal
en skvätt färskpressad citronsaft
flingsalt och nymalen svartpeppar

400 g valfri pasta

hyvlad parmesan till garnering

.

Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Riv loss bladen på grönkålen från stjälkarna. Grovhacka bladen.

Fräs schalottenlök och vitlök i olivolja i några minuter i en stekpanna. Tillsätt grönkålen och fräs tills grönkålen sjunker ihop något, ca 3 minuter.

Under tiden, koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Häll på vispgrädde i stekpannan och låt koka ihop. Häll av vatten från pastan. Blanda pastan i kastrullen med grönkålssåsen samt parmesan, pinjenötter, citronskal och citronsaft. Blanda ordentligt och smaka av med salt och svartpeppar.

Garnera med hyvlad parmesan och servera direkt.

 

.

Ännu godare blir det om man gör hemgjord färsk pasta. Receptet finns här!

 

 

Recept på hemgjord färsk pasta

.

Kommentarer
systrarnaeisenman

Kommentera

Annons