Zuchinni- och fetaplättar med mynta – Systrarna Eisenman
systrarnaeisenman

Systrarna Eisenman

Annons

Zuchinni- och fetaplättar med mynta

Hej och trevlig måndag! Idag bjuder vi på en favorit som veckans vegatariska – zuchinni- och fetaplättar med mynta och persilja. Servera dem gärna tillsammans med en fräsch sallad och en god vinaigrette. Passar också perfekt som mellanmål till barnen efter dagis/skola!

plattar


Zucchini- och fetaplättar med mynta
ca 24 plättar

200 g zucchini (ca 1/2 stor zucchini)
1/2 gul lök
1 msk olivolja
100 g feta, smulad

2 msk hackad persilja
1 msk hackad färsk mynta
1 ägg
1  dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
salt och peppar

smör till stekning


Riv zucchini och låt rinna av en stund i ett durkslag. Pressa ur så mycket vätska som möjligt.

Skala och finhackad lök. Fräs i olivolja i några minuter. Ställ åt sidan.

Blanda zucchini, feta, persilja, mynta och lök. Rör i ägget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Salta och peppra efter smak.

Smält smör i en stek- eller plättpanna. Lägg i några klickar smet och grädda plättarna gyllenbruna på båda sidor.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
systrarnaeisenman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons