Friggione – italiensk lök och tomatröra – Systrarna Eisenman
systrarnaeisenman

Systrarna Eisenman

Annons

Friggione – italiensk lök och tomatröra

Jag (Monica) tyckte jag hade rätt bra koll på italiensk mat – men så dök denna rätt upp i mitt flöde på instagram och jag blev väldigt nyfiken. Lök är ju alltid gott – i alla dess former. Men efter att ha tillagat rätten, vilket tog 6 timmar, blev jag lite besviken då jag tyckte inte den liknade den som jag hade sett på diverse bilder när jag googlade fram receptet. På alla bilder är såsen krämig och man får känslan av att det är mycket mer tomat i den än vad det egentligen är i receptet – endast 150 g tomat till 2 kg lök!  I det jag lagade kunde man knappt märka att det var tomat – fastän jag följde receptet. Så jag gjorde helt enkelt det jag brukar göra. Slutade följa receptet och istället hällde ner en burk krossade tomater. Och resultatet blev riktigt lyckat!  “Röran” passar att servera på rostade baguetteskivor, som tillbehör till grillat eller på hamburgare!

 

.

 

Friggione - Italiensk lök och tomatröra

 

SONY DSCFriggione - Italiensk lök och tomatröra

 

Friggione - Italiensk lök och tomatröra

 

FRIGGIONE

2 kg gul lök
1 burk krossade tomater
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
1 msk ister eller olivolja

Skala och skär löken i tunna skivor. Blanda med salt och socker i en bunke. Låt stå och “dra” i 2 timmar.  Häll över löken tillsammans med vätskan som den har släppt ifrån sig i en stor stekpanna eller kastrull. Tillsätt ister eller olja och stek på låg värme e 2 timmar. Rör om då och då. Tillsätt sedan tomaterna och låt stek i ytterligare 2 timmar. Smaka av med eventuellt mer salt. För lite hetta kan man addera en nypa chilliflakes.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
systrarnaeisenman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons