Goda grahamsscones – Systrarna Eisenman
systrarnaeisenman

Systrarna Eisenman

Annons

Goda grahamsscones

Som sagt, vi och barnen är fortfarande lediga och har sommarlov. (Varvat med lite jobb tidigt på morgonen innan barnen vaknar och på kvällar.) En skön och mysig del av sommarlovet är sena och långa frukostar. Vi fortsätter njuta av att slippa passa tider, slippa jäkta iväg tidigt på morgonen till dagis och skola. Och vi njuter av att göra iordning goda frukostar, många gånger som barnen själva kan vara med och hjälp till att förbereda.

Scones är så goda och perfekta att baka tillsammans med barnen. Är de tillräcklig stora, låt barnen baka dem själva! Här har vi gjort grahamsscones i hemgjorda små pappersformar. Så enkelt – man rör ihop alla ingredienser, klickar ner degen i formen och skjuts in i ugnen! Tillsammans med färskost, en smakrik hårdost, hemgjord sylt eller färska bär får man en riktig lyxfrukost och härlig start på dagen!

 

Fullkornsscones

Vi bakar dessa goda grahamsscones i pappers muffinsformar. Har man inga muffinsformar hemma, inga problem. Här har barnen klipp fyrkanter av bakplåtspapper och tryckt ner dem i muffinsformen! Det går också bra att smörja formen och fördela smeten direkt ner i formen.

 

Grahamsscones
ca 17 stycken

3 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör, rumsvarmt
2 dl filmjölk

 

Värm ugnen till 250 grader. Lägg pappersformar i muffinsformen, alternativt smörj muffinsformen.

Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke. Skär smöret i bitar och klicka ner i bunken. Rör ihop till en grynig blandning. Rör ner filmjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Klicka ner degen i muffinsformarna. Grädda i ugnen i ca 8 minuter tills de är gyllenbruna och en provsticka är torr.

 

 

Fullkornsscones

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
systrarnaeisenman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons