systrarnaeisenman

Systrarna Eisenman

Annons

Den ultimata tomat- och rödlökssalladen!

Ja, det finns faktiskt en tomat och rödlökssallad som slår alla andra! Det trodde ni inte va? Fastän det är en sådan enkel rätt så är den inte så enkel som att  bara choppa lite tomater och rödlök och svänga ihop med en dressing. Detta recept är en aningens mer lite tidskrävande – men värt sin möda.  Hemligheten är att kärna ur tomaterna samt lägga rödlöken i blöt i kallt vatten.  Kärnor bidrar med inget annat än en oönskad bitterhet. Tar man bort dem blir man även av med onödig vätska.  Att blötlägga rödlök gör så att man får bort en del av svaveln vilket mildrar lökens något barska smak. Et voila! Två enkla knep för att få en ”drop dead” god tomat- och rödlökssallad! Vilket för övrigt är ett måste som tillbehör till varje grillmiddag.

 

 

Tomat- och rödlöksallad

 

 

Tomat- och rödlökssallad

ca 4 portioner

.

400 g tomater av bästa kvalite
1 rödlök
en näve hackad persilja

Dressing

1 dl olivolja

2 msk honung

3 msk valfri vinäger

2 msk stark fransk dijonsenap (eller efter smak)

salt och peppar

 

Skala rödlöken och skär i tunna skivor. Lägg i en skål med iskallt vatten i minst 15 minuter. Under tiden skär tomaterna i klyftor och kärna ur dem.

Vispa ihop dressingen. Smaka av med salt och peppar.

Sila av vattnet från rödlöken och blanda med tomater och persilja. Tillsätt dressing efter smak och blanda.

 

 

.

Kommentarer
systrarnaeisenman

Kommentera

Annons