Älghamburgare med karamelliserad lingonrödlök, Västerbottensost och bacon – Systrarna Eisenman
systrarnaeisenman

Systrarna Eisenman

Annons

Älghamburgare med karamelliserad lingonrödlök, Västerbottensost och bacon

Äntligen fredag! Och på fredagar äter vi ofta hamburgare till middag. De är enkla att laga, populära hos alla i familjen och sååå gott! Härom fredagen provade vi att göra hamburgare på älgfärs. Tillsammans med karamelliserad lingonrödlök (ja, vi vet – vi lagar karamelliserad lök väldigt ofta…), Västerbottensost och bacon blev det en riktig härlig smakupplevelse!

Hembakat hamburgerbröd är ju så mycket godare än köpt, men det är inte alltid så man har tid att ställa sig och baka. Vi brukar göra dubbelsats när vi bakar hamburgerbröd och fryser sedan in några stycken när de har svalnat. Perfekt att ta fram på fredagsmorgon innan man går till jobbet så att de hinner tina till kvällen!

Ha en riktig skön helg!!

 

Recept hemgjord hamburgare

.

Älghamburgare med karamelliserad lingonrödlök, Västerbottensost och bacon
4 hamburgare

ca 600-800 g älgfärs (beroende hur stora hamburgare du vill ha!)
2 rödlök
1 msk smör

1 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger eller balsamvinäger

2 msk lingonsylt
1 msk färskpressad apelsinjuice

8 skivor bacon
4 salladsblad
8 skivor Västerbottensost

salt och peppar
smör till stekning

4 hamburgarbröd (se recept här för hembakat)

Börja med att göra karamelliserade rödlöken. Skala och skiva rödlöken tunt. Stek löken på låg värme i smör och olivolja i en stekpanna i ca 20 minuter utan att löken tar färg. Tillsätt vinäger, lingonsylt och apelsinsaft och fortsätt steka i 5-10 minuter på låg värme. Smaka av med salt.

Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

Forma älgfärsen till 4 biffar. Salta och peppra på båda sidor. Stek biffarna i smör i en grillpanna (eller stekpanna) på båda sidor tills de är klara. Vänd på biffarna en sista gång, lägg på osten på den varma sidan och låt smälta.

Lägg salladen på nedre delen av bröden, sedan bacon, älgbiffarna och på toppen – den karamelliserade lingonrödlöken! Njut tillsammans med en kall öl!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
systrarnaeisenman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons